Liverpool se večeras oprostio od titule, čarobnjak Bruno spasio posao Eriku ten Hagu
Veliki kiks Liverpoola, Bruno spašava United (Foto: EPA)

Premiership

Liverpool se večeras oprostio od titule, čarobnjak Bruno spasio posao Eriku ten Hagu

Midhat Šljivak

Liverpool je večeras izgubio na Goodison Parku od velikog rivala Evertona s 2:0 i tim Jurgena Kloppa se oprašta od borbe za titulu. Nakon večerašnjeg poraza ona djeluje nerealna. U crvenom dijelu Manchestera Bruno Fernandes je spasio posao Eriku ten Hagu.

Liverpool je u odloženom meču 29. kola Premiershipa gostovao kod gradskog rivala Evertona na Goodison Parku i nastavio je s katastrofalnim rezultatima. Poražen je s 2:0.

Brantwhaite je u 27. minuti donio prednost Karamelama, Liverpool je potom propustio nestvaran broj šansi i lopta jednostavno nije htjela u gol.

Na odmor se odlazi rezultatom 1:0 za domaćine, da bi u 58. minuti Everton zadao konačan udarac Redsima u borbi za titulu. Calvert-Lewin je pogodio za konačnih 2:0.

Liverpool je još uvijek drugoplasirani na tabeli Premier lige sa 74 boda, ali titula je jako daleko pored mnogo moćnijih Arsenala i Manchester Cityja.

Bruno Fernandes je zaslužan što će Erik ten Hag i sutra sjediti na klupi Manchester Uniteda. Crveni đavoli su muku mučili s najgorim timom lige Sheffield Unitedom i na kraju su slavili pobjedu od 4:2.

Oglasi

Sheffield je dva puta vodio u ovom meču. Bogle je pogodio za prednost od 1:0 u 35. minuti, da bi sedam minuta kasnije Harry Maguire zabio za 1:1 što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Golom Brereton Diaza u 50. minuti gosti ponovo vode (2:1), da bi zatim na scenu stupio sjajni Bruno Fernandes.

U 61. minuti kapiten Uniteda koristi dosuđeni penal za 2:2, a zatim nakon niza napada i prilika u 81. minuti spektakularnim pogotkom donosi prvo vodstvo svom timu večeras (3:2).

Četiri minute kasnije ponovo je Bruno na djelu. Fenomenalno proigrava Hjolunda, a ovaj postavlja konačnih 4:2.

Anel Ahmedhodžić je odigrao kompletan meč za Sheffield United večeras.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga:

Wolves - Bournemouth 0:1
Crystal Palace - Newcastle 2:0
Everton - Liverpool 2:0
Manchester United - Sheffield United 4:2

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Imali nam Kennedya, Glupsona, Johnya i svi vatreni navijaca looserpola? LIVERPOOL JE PLAV !!!!
4 0
user1621626775
Cuj vcras buhahahahaha pa oni su se oprostili od nje narednih 30 godina....bravo Bruno magijo !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi