FOTO: EPA

Ne smiruju se strasti u ovom klubu

Kao da nemaju dovoljno problema - Ratcliffe "napao" zaposlenike u klubu, oni uvrijeđeni zbog svega

Esmer Oštraković

Nikako stvari u Manchester Unitedu da krenu nabolje, ali svi se nadaju da će u narednom periodu novi vlasnik kluba Sir Jim Ratcliffe uspjeti okrenuti sve "naopačke".

Upravo Ratcliffe dospjeo je na naslovne strane medija u Engleskoj zbog e-maila koji je poslao zaposlenicima u Manchester Unitedu.u

Nakon nekoliko mjeseci špekulacija, u februaru je zvanično potvrđeno da su Ratcliffe i INEOS tim postali vlasnici kluba koji dolazi sa Old Trafforda.

Odmah je ovaj čovjek najavio temeljite promjene u klubu, ali ne samo kada je riječ o trener ili igračima koji trenutno nastupaju u Manchester Unitedu.

Ratcliffe i INEOS tim spremni su da pomjere stvari na jedan viši nivo jer se sada pitaju za sve što se tiče fudbalskih stvari u klubu, dok su Glazersi "glavni" za komercijalni dio.

Sada je procurila informacija da prvi čovjek Manchester Uniteda nije nimalo sretan izgledom nekih prostorija u klubu koje je imao priliku da vidi svojim očima, a o svemu je obavijestio zaposlenike u klubu.

Kako prenose novinari The Athletica Ratcliffe je odmah poslao e-mail zaposlenima u klubu, te je posebno izdvojio neke stvari.

Zasmetala mu je navodno velika nečistoća u djelovima klupskih prostorija na Old Traffordu, te u trening centru Carrington, a jedan dio opisao je kao užasan.

Navodno se radi o dijelu zgrade u kojem budu stručnjaci iz IT službe Manchester Uniteda, ali nezadovoljan je bio i izgledima svlačionica gdje borave omladinci Manchester Uniteda.

Na kraju je navodno poentirao sa rečenicom da ovakve stvari ne bi bile dopuštene u INEOS-u, te da neće biti dopuštene ni u Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga zaposlenicima je navodno jasno rečeno da svako "podbacivanje" u izvršenju zadataka može voditi i do toga da neće biti nikakve dodatne stimulacije u vidu zabava za Božić ili nekom drugom smislu.

Navodno su zaposlenici Manchester Uniteda bili začuđeni nakon što su pročitali sadržaj e-maila, a neki su čak bili i uvrijeđeni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.