Kap je danas prelila čašu - Ten Hag je bivši, počeli pregovori sa novim trenerom
FOTO: EPA

Tvrde inostrani mediji

Kap je danas prelila čašu - Ten Hag je bivši, počeli pregovori sa novim trenerom

Esmer Oštraković

Novi kiks danas je napravio Manchester United pred svojim navijačima. Oni su protiv Burnleyja odigrali "mršavih" 1:1 u okviru 35. kola Premiershipa.

Razočarali su igrači Manchester Uniteda svoje navijače jer su u jako lošoj utakmici osvojili samo bod na svom terenu protiv Bunleyja.

Crveni đavoli su poveli u 79. minuti kada je Antony zabio gol za 1:0 i činilo se da je sve riješeno u tom meču, ali gosti su u posljednim minutama uspjeli da šokiraju domaće.

Burnley je u 87. minuti uspio da izbori penal, a pogodak s bijele tačke zabio je Amdouni za 1:1. United je pokušao u posljednjim minutama da dođe do gola, ali su gosti uspjeli nekako da se odbrane.

Tako će Manchester United i Newcastle nastaviti veliku borbu za šesto mjesto i za mjesto koje vodi u Evropu.

Oglasi

Kap koja je prelila čašu kod Sir Jima Ratcliffea bio je današnji remi njegove ekipe i on je donio odluku da na ljeto Ten Hag dobiije otkaz, a već nakon utakmice kontatkirao je novog trenera.

Inostrani mediji tvrde da je već nakon utakmice koja je odigrana na Old Traffordu Ratcliffe odlučio da kontaktira čovjeka kojeg želi od naredne sezone gledati na klupi Manchester Uniteda.

Ratcliffe želi da prodrma stvari na Old Traffordu i jasno je da će to najbolje uraditi promjenom trenera koji se nije pretjerano dokazao na klupi Manchester Uniteda u prethodne dvije godine.

Tako je INEOS odmah kontaktirao Thomasa Tuchela sa kojim su otpočeli pregovore oko preuzimanja Manchester Uniteda od početka naredne sezone.

Oglasi

Prije nekoliko dana pojavile su se informacije da čelnici Manchester Uniteda žele Tuchela na klupi ovog kluba, a navodno su danas nakon remija sa Burnleyjem otpočeli pregovore sa njim.

Tuchel je već radio u Engleskoj gdje je vodio Chelsea i ovom klubu uspio je donijeti titulu prvaka Evrope. Ratcliffe smatra da je Nijemac pravo rješenje i sada je jedino pitanje da li će se uspjeti dogovoriti oko ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ni sam trener nije krio želju da se vrati u Englesku, a sigurno je da bi za njega rad u Manchster United bio veoma veliki izazov.

Ten Hag je u United stigao na ljeto 2022. godine iz Ajaxa i od njega se mnogo očekivalo, ali to nije opravdao, te će kako stvari stoje na kraju sezone napustiti klupu ovog kluba.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Milen
Nadam se razumevaqnju i da ce Ten Hag opstati taman se smestio svakom drugom ce biti potrebne ove 2 godine i ako to nova uprava napravi onda ostaje sve po starom od svega korist ce imati Vlasnici pluvanje po upravi a Navijacima nervoza i sve uz to
0 1
Zaccheroni
Hvala bogu vise
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi