FOTO: EPA

Slavlje u Madridu

Real je prvak Španije, a prva poruka stigla je iz Barcelone

Haris Zilić

U sjajnom katalonskom derbiju u okviru 34. kola La Lige, Girona je savladala Barcelonu rezultatom 4:2 i taj rezultat je dao odgovor na najbitnije pitanje sezone.

Četiri kola prije kraja Real Madrid je prvak Španije jer imaju 14 bodova više od Barcelone, 13 više od Girone i matematički su osigurali titulu.

Kraljevima je upravo odgovarao poraz Barcelone da večeras odmah počnu sa slavljem.

Po završetku utakmice između Girone i Barcelone, osim slavlja u Madridu, počele su i čestitke na adresu kraljevskog kluba.

Interesantno prvu poruku i čestitku uputila je Barcelona, najveći rival tima iz Madrida.

"Čestitamo Real Madridu na osvajanju šampionske titule", objavila je Barcelona na svom zvaničnom Twitter nalogu.

Iako Real i Barcelona imaju često vatrene okršaje, a i navijači su uvijek sprmeni na "peckanje", ovaj put su pokazali da je sport suština svega.

Došlo je i do pormjene u vrhu La Lige u borbi za drugo mjesto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Girona je pobjedom protiv Barcelone izbila na drugo mjesto sa 74 boda, ali ima nedostižnih 13 bodova u odnosu na Real četiri kola do kraja. Barca je treća sa 73 boda.

Barcelona je danas i zvanično ostala bez šansi da sezonu završi s makar jednim trofejom, ali će za utjehu zadržati Xavija, koji je bio najavio odlazak na kraju sezone, pa se predomislio i najavio ostanak na klupi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.