Igrači Reala su saznali da su prvaci, krenulo je ludilo, a na trgu navijači "časte" Xavija pjesmom

Proslava titule u Madridu

Igrači Reala su saznali da su prvaci, krenulo je ludilo, a na trgu navijači "časte" Xavija pjesmom

Edmir Škorić

Pobjedom Girone nad Barcelonom (4:2), zvanično je počelo slavlje u Madridu povodom osvojene 36. ligaške titule.

Četiri kola prije kraja u Španiji je okončano pitanje prvaka. Zahvaljujući pobjedi Girone, Real je već danas počeo sa slavljem.

Real je danas savladao Cadiz sa 3:0, pa je ostalo još da isprati katalonski derbi. Carlo Ancelotti je na press konferenciji isključio odlazak tima na popularni madridski trg Cibeles.

"Ako moramo slaviti, učinit ćemo to sljedeće sedmice. Sada ćemo otići kući i u miru razmišljati o Bayernu", rekao je Carlo Ancelotti, dok još Real nije zvanično bio prvak (press konferencija održana neposredno prije početka meča Girona - Barca).

Za razliku od igrača, koji odlaze u svoje domove, navijači Reala krenuli su prema trgu. Oni koji su došli, počeli su sa skandiranjem "Xavi ostani", narugavši se treneru Barcelone.

Oglasi

Xavi je podsjetimo bio donio odluku da na ljeto napusti Barcelonu, no na kraju se predomislio i odlučio je da ostane, a navijači Reala očigledno smatraju da je to dobro po Real i njegove šanse da opet bude prvak.

Pogledajte i trenutak kada su igrači saznali da su prvaci Španije i kako su to proslavili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Luka Modrić je ušao u historiju i postao najstariji igrač Reala u La Ligi. Prestigao je legendarnog Ferenca Puškaša. Modrić je to uspio s 38 godina i 238 dana. Puškaš je dosad držao rekord s 38 godina i 233 dana.

Postao je najtrofejniji igrač Reala zajedno s Marcelom, Benzenom i Nachom Fernandezom. Njih četvorica imaju po 25 trofeja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Katalonska sirotinja na aparatima :-(
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti