Katalonski okršaj donio spektakl, veliki preokret, šest golova i titulu Real Madridu!

Gotova trka za prvaka Španije

Katalonski okršaj donio spektakl, veliki preokret, šest golova i titulu Real Madridu!

Edmir Škorić

Girona i Barcelona odigrale su meč 34. kola španske La Lige, a domaća ekipap je nakon preokreta slavila sa 4:2 i tako četiri kola prije kraja osigurala titulu Real Madridu.

Real Madrid je ranije danas sa 3:0 razbio Cadiz, a za proslavu titule bilo je neophodno da Barcelona ne pobijedi u gostima kod Girone u derbiju kola.

No, Barca je počela jako dobro, pa je Christensen u trećoj minuti na asistenciju Yamala donio gostima vodstvo 1:0, ali već u narednom napadu Dovbyk vraća stvari na početak.

U samoj završnici prvog dijela Lewandowski je iz penala vratio Barci vodstvo, no u nastavku veliki preokret sjajne Girone.

Portu je ušao u 65. umjesto Dovbyka i u prvom kontaktu s loptom donio izjednačenje, da bi samo dvije minute kasnije asistirao Gutierrezu za 3:2.

Oglasi

Fantastična partija Portua kompletirana je novim golom u 75. minuti, pa je već tada moglo da počne veliko slavlje u Madridu.

[twitter]https://twitter.com/AdriRM33/status/1786820721198371202[/twitter]

Girona je ovom pobjedom izbila na drugo mjesto sa 74 boda, ali ima nedostižnih 13 bodova u odnosu na Real četiri kola do kraja. Barca je treća sa 73 boda.

Barcelona je danas i zvanično ostala bez šansi da sezonu završi s makar jednim trofejom, ali će za utjehu zadržati Xavija, koji je bio najavio odlazak na kraju sezone, pa se predomislio i najavio ostanak na klupi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mallorca i Atletico Madrid igraju meč od 21h, a ostali dueli ovog kola na programu su sutra. Program počinje u 14 sati utakmicom Osasuna - Betis, potom od 16:15h igraju Celta i Villarreal, od 18:30 Valencia i Alaves, a od 21h Rayo i Almeria te Sevilla i Granada.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1708040072
Vise im nije kriv Real... Sad su im krivi sampioni?
6 1
Madridista
Ko li će sad biti kriv? Perez? Franko? Masoni? Vanzemaljci? Moraju navijači katalonske sirotinje u nekom naći krivca, jer to su oni, drugačije ne znaju...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi