FOTO: EPA

Igrač Bayerna se povrijedio jučer

Bayern potvrdio problem, Portugalci u strahu - Velika zvijezda propušta i Evropsko prvenstvo?

Esmer Oštraković

Bayern ubrzo očekuje revanš utakmica polufinala Lige prvaka protiv ekipe Real Madrida.

Nakon prve utakmice koja je odigrana u Minhenu Bayern je imao prednost od 2:1, ali utakmica je na kraju završena remijem od 2:2.

To znači da će pitanje putnika u finale Lige prvaka biti riješeno u revanš utakmici koja će biti odigrana u Madridu na Santiago Bernabeuu.

Danas su iz Bayerna potvrdili loše vijesti, a radi se o tome da će Raphael Guerreiro propustiti revanš utakmicu polufinala Lige rpvaka koje se igra u srijedu.

Naime, on je povrijedio lijevo stopalo na jučerašnjoj utakmici koja je odigrana protiv Stuttgarta, ali nije poznato kada će se vratiti na teren.

Bayernu su do kraja sezone ostale tri ili četiri utakmice, a naravno to zavisi od eventualnog plasmana u finale Lige prvaka koje se igra 1. juna na Wembleyu.

Osim toga iz Bayerna su dodali i da je Guerreiro povrijedio ligamente lijevog stopala, te da je pitanje da li će biti spreman za nastup na Evropskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj fudbaler je imao povredu koljena u martu, a nakon toga je igrao jako dobro u dresu Bayerna.

Protiv Kolna je čak postigao i gol, a igrao je i 90 minuta protiv Arsenala u Ligi prvaka, te je upisao asistenciju za gol kojim je Bayern izborio prolau u polufinale ovog takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.