Očaj i panika u Minhenu: Bayern će platiti 30 miliona eura za trenera koji im nije ni bio na listi

Više nemaju previše izbora

Očaj i panika u Minhenu: Bayern će platiti 30 miliona eura za trenera koji im nije ni bio na listi

Endin Čaušević

Čelnici minhenskog Bayerna našli su se u ogromnom problemu nakon što su saopštili da Thomas Tuchel napušta klub na kraju sezone, no treneri koji su bili na listi kandidata za tu poziciju su ih odbili. Sada moraju da tražu druga rješenja, a s Bavarcima se počeo povezivati još jedan stručnjak.

Bayern je prije skoro dva mjeseca saopštio da Thomas Tuchel na ljeto napušta tim i da neće nastaviti saradnju jer nisu zadovoljni rezultatima koje je njemački stručnjak ostvario kada je riječ o Bundesligi i DFB Pokalu.

No, mnogi su sigurni da su Bavarci to uradili jer su bili sigurni da su već riješili pitanje novog trenera s obzirom da se Xabi Alonso povezivao s dolaskom na Allianz Arenu.

Sve je palo u vodu kada je Španac objavio da ostaje u Bayer Leverkusenu još jednu sezonu i morali su da posegnu za rezervnim rješenjem. To je bio Julian Nagelsmann i činilo se da će se on vratiti u Bayern i pored toga što je od istih ljudi dobio neočekivan otkaz samo godinu ranije.

Međutim, Nagelsmann ih je nedavno šokirao kada je odlučio da produži ugovor s reprezentacijom Njemačke što uopšte im nije ni saopštio da pregovara.

Nakon toga čelnici njemačkog velikana okrenuli su se Ralfu Rangnicku koji je trenutno selektor Austrije, te je on priznao da ga je Bayern kontaktirao, ali jučer je potvrđeno da je i on odlučio da ih odbije.

Oglasi

U Bayernu su se upalili alarmi jer niko nije očekivao da će im tako teško biti naći novog trenera. Opcija Tuchelovog ostanka nije u igri jer čelnici kluba nisu u dobrom odnosu s njim, ali bi i sami priznali da su pogriješili ukoliko se odustanu od njegove smjene.

Zbog toga u Minhenu sada na sve načine pokušavaju da pronađu novog trenera, a nova meta im je postao Roger Schmidt koji trenutno vodi Benficu.

Schmidt je navodno dobio poziv čelnika Bayerna koji su mu poručili da su zainteresovani za njegove usluge, a i on je sam svjestan da je za njega to prilika života koju će biti gotovo nemoguće odbiti.

Njemački trener je oduševljen pozivom iz Minhena i poručio je da bi vrlo rado došao u Bayern, no problem je činjenica da s Benficom ima važeći ugovor do ljeta 2026. godine, te u ovom klubu ne žele da ga puste tek tako.

Oglasi

Iako u Benfici nisu previše zadovoljni rezultatima u posljednje vrijeme jasno im je da bi mogli i oni profitirati pozivom iz Minhena. Schmidtu neće praviti probleme oko odlaska, ali s vrlo jasnom porukom da Bayern mora da plati otkupnu klauzulu za njega.

Ta klauzula iznosi 30 miliona eura i u Bayernu ozbiljno razmišljaju o tome da plate taj iznos za Schmidta što dovoljno govori koliko su očajni da što prije riješe pitanje novog trenera.

Portugalski mediji večeras pišu da je Schmidt već odlučio da prihvati ponudu Bayerna i navodno je saopštio čelnicima Benfice da će na kraju sezone napustiti klub. Navodno, legendarni Argentinac, Pablo Aimar, je glavni kandidat da bude novi trener portugalskog kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 57-godišnji trener karijeru je počeo u niželigađu Delbruckenu, a vodio je još Paderborn, Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen, BJ Guoan i PSV.

U Benficu je stigao na ljeto 2022. godine i u prvoj sezoni je donio ovom klubu titulu prvaka Portugala i trofej portugalskog Superkupa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HamzaVojvoda
Dadnite im piksija da ih buse svi a srbija da bolje prodje na euru
0 1
Mirsadj
ima u bosni slobodnih trenera samo to im je ostalo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi