Foto: ACB Photo/MA Polo

Unicaja novi lider u Španiji

Valencia u fantastičnom meču pobijedila Real Madrid i "skinula" Kraljeve s prvog mjesta!

Endin Čaušević

Valencia i Real Madrid odigrali su večeras fantastičnu utakmicu u okviru 33. kola španske Endesa lige, a na kraju su domaći slavili sa 99:93. Ovom rezultatu posebno se obradovala Unicaja koja je sada preuzela lidersku poziciju na tabeli od Real Madrida.

Domaći su večeras sjajno parirali prvaku Evrope i odligrali su jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem dijelu sezone.

Valencia je u prvoj dionici držala korak za Realom, te je nakon prvih deset minuta vodila sa 28:27. Real je nakon toga zaigrao nešto bolje, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 49:47 za goste iz Madrida.

Međutim, Valencia nije posustala i u trećoj četvrtini uspjela je ponovo da vrati prednost u svoju korist.

Očekivalo se da bi Real u posljednjoj dionici mogao da krene po pobjedu kao i inače, te da prelomi meč u svoju korist, ali domaći su nastavili fantastično da igraju.

U posljednjim minutama posebno impresivan bio je Jones koji je pogodio nekoliko trojki zbog čega je Valencia dva minuta prije kraja vodila sa 95:87.

Real je u finišu preko Muse i Capmaza pokušao trojkom da se vrati, ali igrači gostiju nisu bili precizni.

Valencia je uspjela do kraja meča da zadrži prednost, te na kraju slavi sa 99:93 i dodatno zakomplikuje situaciju na samom vrhu tabele.

Naime, u Španiji je sada lider na tabeli Unicaja koja je večeras u gostima pobijedila Barcelonu i izjednačila se s Realom po učinku od 27 pobjeda i šest poraza.

No, Unicaja je sada prva zbog bolje koš razlike jer u međusobnom duelu je situacija ista. Oba tima imaju po jednu pobjedu i to sa po šest poena razlike, te koš razlika je sada ta koja donosi korist Unicaji.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U posljednjem kolu Unicaja ima sve u svojim rukama protiv Palencie i u slučaju pobjede kao prvoplasirana ide u doigravanje za prvaka.

Valenciju je večeras do pobjede vodio Anderson sa 22 poena, dok je Jones dodao 21 poen. U ekipi Real Madrida najefikasniji bio je naš Džanan Musa sa 13 poena iako je "proradio" tek u drugom poluvremenu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.