Real Madrid pobijedio Granadu, Džanan Musa i pored limitirane minutaže bio najbolji na parketu

Kraljevi ostaju na prvoj poziciji

Real Madrid pobijedio Granadu, Džanan Musa i pored limitirane minutaže bio najbolji na parketu

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida danas su na svom parketu pobijedili Granadu sa 94:80 u okviru 32. kola španske Endesa lige, a još jedan odličan meč odigrao je bh. reprezentativac Džanan Musa.

Real je čini se s pola snage uspio da dođe do nove pobjede u prvenstvu, a Jesus Mateo je uspio da odmori većinu košarkaša za izazove koje ih čekaju u završnici Eurolige.

Kraljevi su od prve minute imali vodstvo protiv Granade koje nisu ispuštali do samog kraja.

Real je imao i 22 poena prednosti u današnjem meču, ali su gosti uspjeli u posljednjoj dionici da koliko-toliko ublaže poraz i na kraju rezultat je bio 94:80.

Iako je Musa danas imao poprilično skromnu minutažu u odnosu na ono što smo navikli, ali bh. košarkaš je svejedno bio uz Abaldea najefikasniji košarkaš svog tima.

Musa je na parketu proveo nešto više od 14 minuta i uspio je da ubaci 14 poena, te doda jednu asistenciju i jednu blokadu.

Oglasi

Pored Muse isti učinak imao je i Abalde koji je odigrao znatno više u odnosu na bh. košarkaša. Abalde je uz 14 poena uspio da doda još četiri asistencije i dva skoka.

Što se tiče Granade najraspoloženiji za igru bio je Dime sa 14 poena, te je upisao dva skoka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kraljevi su prvi na tabeli nakon 32 odigrane utakmice s omjerom 27-5, ali do kraja sezone će sigurno Unicaja pokušati da ih skine s prve pozicije jer ima meč manje uz učinak 25-6.

Pored doigravanja za prvaka Španije ekipu Real Madrida očekuje i Final Four u Euroligi na koji se kraljevski klub trenutno jedini uspio plasirati od svih ekipa koje igraju u play-offu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi