Džanan Musa predvodio Real do bitne pobjede u trci za titulu prvaka Španije

Novo sjajno izdanje našeg košarkaša

Džanan Musa predvodio Real do bitne pobjede u trci za titulu prvaka Španije

Eldar Ganibegović

U okviru 31. kola španske ACB lige košarkaši Real Madrida slavili su protiv Obradorija CAB 79:69. Najbolji kod Real Madrida bio je naš Džanan Musa.

Meč trojkom otvaraju gosti. Real Madrid prvi put do vodstva dolazi kada je kod 5:7 napravio seriju 5:0 i poveo 10:7.

Do kraja prve četvrtine prednost je narasla na osam poena (28:20), no gosti su u drugoj dionici istopili to na samo pola koša, bilo je 38:37 kada se otišlo na odmor.

Vodio je gostujući tim tokom većeg dijela treće dionice, no Real Madrid se pred kraj dozvao i poveo sa 61:56 što i dalje nije ništa mnogo značilo.

No, posljednja dionica donijela je sjajnu igru Real Madrida, te su stigli do dvocifrene prednosti i u konačnici bitne pobjede.

Daleko najbolji na terenu bio je igrač gostiju Scrubb. Ubacio je 25 poena i tome je dodao i pet skokova, no sam nije mogao.

Oglasi

Real Madrid je do pobjede predvodio naš Džanan Musa koji je za nešto više od 16 minuta na terenu ubacio 13 poena, uz tri skoka i četiri asistencije.

Pratio ga je Causeur koji je za 24 minute ubacio 12 poena, te je imao po tri asistencije i skoka.

Real Madrid je sada prvi s 52 boda, no Unicaja ima 50 i meč manje. Do kraja je ostalo još tri kola i vidjet ćemo ko će se na kraju radovati.

Za Džanana Musu i Real Madrid prvog maja slijedi gostovanje kod Baskonije u Euroligi, a onda domaći duel protiv Granade u 32. kolu ACB lige i to četiri dana kasnije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 31. kolo:

Real Madrid - Obradorio CAB 79:69 (28:20, 10:17; 23:19, 18:13)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi