Spremni na sve da upropaste taj transfer

Xavi Simons ne može da vjeruje šta mu PSG radi samo da se on ne vrati u Barcelonu

Endin Čaušević

Xavi Simons izrazio je želju da se na ljeto vrati u Barcelonu i igra pod palicom svog idola Xavija Hernandeza, ali je Nizozemac ostao bez riječi kada je shvatio na šta je PSG spreman samo da on ne ode u katalonski klub.

Simons je ponikao u Barceloni gdje je igrao u omladinskim kategorijama, ali je na ljeto 2019. godine sve iznenadio odlukom da napusti ovaj klub i potpisao je za PSG.

Nakon što je igrao za juniore Parižana u prvi tim prebačen je početkom 2022. godine, ali pravu šansu nije dobio.

Simons je igrao prošlu sezonu na posudbi u PSV-u gdje je bio itekako zapažen, a kada je mislio da će mu to otvoriti vrata prve ekipe PSG-a prevario se. Parižani su odlučili da ga pošalju na novu posudbu, te je on završio u Leipzigu.

Ovaj 21-godišnji Nizozemac igra sjajno u Leipzigu i privukao je pažnju nekoliko evropskih klubova. U Parizu očito još uvijek ne računaju na njega, a ni sam Simons nema namjeru da se na ljeto vraća u Pariz.

Simons je otvoreno pokazao interes da se vrati u Barcelonu jer mu je želja da igra pod palicom Xavija Hernandeza, a navodno u katalonskom klubu nemaju ništa protiv dolaska ovog mladog veznjaka.

Međutim, poznato je da PSG i Barcelona uopšte nisu u dobrim odnosima što je sada shvatio i Simons jer mladi veznjak ne može da vjeruje na šta je sve Nasser Al-Khelaifi spreman samo da se on ne vrati u katalonski klub.

Mundo Deportivo je objavio da PSG želi na sve načine izbjeći Simonsov povratak u Barcelonu, te su čelnici francuskog kluba kontaktirali Leipzig kako bi pokušali uvjeriti čelnike tog kluba da otkupe ugovor mladog Nizozemca.

Navodno, PSG je spreman znatno da snizi cijenu za Simonsa i proda ga Leipzigu za 50 miliona eura samo kako on ne bi na kraju završio u Barceloni što dovoljno govori kakav odnos imaju ta dva kluba.

Takva odluka Simonsa je ostavila bez teksta jer njemu nije cilj da ostane u Leipzigu kada zna da bi mogao put Barcelone, ali povratak u katalonski klub zbog stava čelnika PSG-a čini se da će biti nemoguća misija.

Iz Leipziga poručuju da toliko novca ne mogu da priušte i spremni su da ponovo pregovaraju o posudbi, a interes za Simonsa pokazalo je i nekoliko klubova iz Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, Simonsov stav je jasan, a to je povratak u Barcelonu i želi da svoju budućnost riješi prije Evropskog prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.