Mislio je da su prijatelji, a u petak je sve shvatio: Al-Khelaifi takav potez Mbappea nije očekivao

Vjerovao da će mu to lično saopštiti

Mislio je da su prijatelji, a u petak je sve shvatio: Al-Khelaifi takav potez Mbappea nije očekivao

Endin Čaušević

Kylian Mbappe u petak je saopštio da napušta PSG na kraju ove sezone, a prvi čovjek ovog kluba Nasser Al-Khelaifi razočaran je i ljut zbog načina na koji je saznao da ostaje bez prve zvijezde svoje ekipe.

Mbappe je već sedam godina član PSG-a i postao je najbolji strijelac u historije ovog kluba, ali je odlučio da je došlo vrijeme za novi izazov u karijeri.

Francuski reprezentativac u petak je objavio video na društvenim mrežama u kojem je potvrdio da neće produžiti ugovor s Parižanima i da će na kraju sezone napustiti ovaj klub.

Mbappe je svjestan da je došlo vrijeme za novi izazov, te mnogi smatraju da će on sigurno karijeru nastaviti u dresu Real Madrida.

Večeras će odigrati posljednji meč na Parku prinčeva u dresu PSG-a, a javnost u Francuskoj iznenađena je informacijama da mu ovaj klub neće prirediti oproštaj pod izgovorom da nisu imali dovoljno vremena da to organizuju.

L'Equipe jutros piše da je prvi čovjek ovog kluba Nasser Al-Khelaifi razočaran i ljut na Mbappea zbog načina na koji je saznao da će on napustiti klub.

Oglasi

Al-Khelaifi je vjerovao da s Mbappeom ima odličan odnos jer ga je upravo on prije dvije godine uspio nagovoriti da ostane u PSG-u i odbije Real Madrid. Istom ishodu se nadao i ovog ljeta, ali jasno je da se to neće desiti.

No, predsjednik Parižana ljut je na Mbappea i smatra da ga je on iznevjerio jer mu nije lično saopštio svoju odluku jer je i Al-Khelaifi saznao za njegov odlazak putem objave na društvenim mrežama.

Smatrao je da su on i Mbappe prijatelji i da će njegovu odluku saznati prije javnosti, no shvatio je da od prijateljstva očito nema ništa i da je njihov odnos bio čisto poslovne prirode.

Al-Khelaifi je vjerovao do zadnjeg trenutka da ponovo može nagovoriti Mbappea da se predomisli, te je u petak navečer bio šokiran kada je vidio da je kapiten PSG-a na društvenim mrežama saopštio da odlazi iz kluba.

Također, predsjednik PSG-a je jedini kojeg Mbappe uopšte nije spomenuo u svom obraćanju, a zahvalio se svim trenerima i saigračima s kojima je sarađivao u tom klubu. Spomenuo je čak i sportske direktore, ali Al-Khelaifija nije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Upravo zbog toga on vjerovatno večeras neće dobiti oproštaj kakav je zaslužio svojim igrama iako navijači PSG-a traže od kluba da učine sve kako bi napravili barem malu ceremoniju jer je Mbappe ostavio zaista neizbrisiv trag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi