U PSG-u razočarani zbog Mbappeove odluke, ali niko nije očekivao da će tako nisko pasti

Večerašnji meč će se posebno pratiti

U PSG-u razočarani zbog Mbappeove odluke, ali niko nije očekivao da će tako nisko pasti

Endin Čaušević, foto: EPA

Kylian Mbappe u petak je saopštio da napušta PSG na kraju ove sezone i očekivalo se da će mu Parižani odati počast u večerašnjem meču protiv Toulousea, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Mbappe s Parižanima ima ugovor do kraja ove sezone i odlučio je da neće produžiti saradnju, te će nakon sedam sezona spakovati kofere i napustiti PSG.

Francuski napadač to je objavio u petak navečer na društvenim mrežama i poručio je da je jednostavno došlo vrijeme za novi izazov i da se okuša u nekoj od liga van granica Francuske.

Čini se da je svima jasno da će to biti Real Madrid s kojim je Mbappe očito sve već dogovorio još prije nekoliko mjeseci, te se čeka samo zvanična potvrda da je on novi član kraljevskog kluba.

Mbappe će večeras u meču 33. kola Ligue 1 koji PSG igra na svom terenu protiv Toulouse po posljednji put nastupiti na Parku prinčeva u dresu ovog kluba i očekivalo se da će dobiti prigodan oproštaj nakon svega što je dao Parižanima.

On iz PSG-a odlazi kao najbolji napadač u historiji ovog kluba jer je za ovaj klubu zabio čak 255 golova na dosadašnjih 306 utakmica, a uz to uspio je da upiše i 108 asistencija što je zaista nevjerovatna statistika.

Oglasi

Međutim, francuski mediji pišu jutros da PSG uopšte neće večeras prirediti Mbappeu oproštaj koji se očekuje što je dovoljan znak koliko su pogođeni i razočarani njegovom odlukom da ih napusti na kraju sezone.

Le Parisien je objavio jutros da Mbappeu neće biti odata počast koju je itekako zaslužio, te da u PSG-u navode izgovor u koji im baš i nisu svi povjerovali.

Naime, oni su poručili da nemaju vremena da organizuju bilo šta na Parku prinčeva u večerašnjem meču jer nemaju dovoljno vremena, odnosno za Mbappeovu odluku su i oni saznali kada ju je on saopštio na društvenim mrežama

Smatraju da manje od 48 sati od objave odluke do meča s Toulouseom nije dovoljno da organizuju oproštaj koji Mbappe zaslužuje što je mnoge iznenadilo s obzirom da je riječ o najboljem igraču u historiji tog kluba.

Oglasi

I pored činjenice da je on tek u petak saopštio odluku jasno je da nakon svega što je dao za PSG zaslužuje svoj oproštaj i da vremena ima ukoliko čelnici kluba žele da mu odaju počast onako kako je to zaslužio.

Večerašnji meč PSG - Toulouse igra se od 21 sat, a navijači PSG-a nadaju se da će u klubu dati sve da Mbappea isprate kako treba i zahvale se na svemu što je dao za taj klub, te da informacija koju je Le Parisien objavio nije istinita.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

No, da li će Mbappe dobiti oproštaj koji zaslužuje na Parku prinčeva saznat ćemo već večeras.

Vremena u PSG-u još uvijek imaju, no pitanje je postoji li volja i želja da se dovoljno potrude da to ostvare.

Top Komentari

user1666065968
Ne razumijem,sto se ponizio. I vi novinari ste pukli
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi