FOTO: Guliverimage

Sjajna partija Kraljeva

Real deklasirao Gran Canariu, Musa odigrao fenomenalnu utakmicu

Haris Zilić

Real Madrid je poveo 1:0 u četvrtifnalnoj seriji španske ACB lige protiv ekipe Gran Canarije koju su večeras deklasirali u Madridu rezultatom 105:70.

Prva četvrtina je bila veoma efikasna, a gosti su igrali sjajno, služio ih je šut za tri poena, a Real je prvi period dobio sa 27:25 i to zahvaljujući trojci Llulla u posljednjim sekundama četvrtine.

U prvoj četvrtini birljirao je naš Džanan Musa koji je ubacio čak 14 poena i bio je pgoroman problem za goste sa Kanasrkih Ostrva.

U drugoj četvrtini Real je malo ubrzao igru i povećao prednost, tako da su na odmoru Kraljevo imali osam poena razlike, rezultat je glasio 46:38.

U trećoj četvrtini uraganska igra reala i totalni raspad gostiju. Real je treću četvrtinu dobio rezultatom 31:15 i tu je bilo sve jasno.

Sredinom četvrte četvrtine Real je otišao i na ogromnih 30 poena razlike, vodili su 89:59.

Do kraja utakmice rutinsko odrađivanje posla za madridski klub do konačnih 105:70.

U timu Reala fenomenalu partiju pružio je naš Džanan Musa koji je ubacio 23 poena, dodao tri skoka i jednu asistenciju i bio je najbolji pojedinac susreta.

Kod Reala odličan je bio i Poirier sa 14 poena i četiri skoka, Llull je ubacio 13 poena.

Kod Gran Canarije, Shurna je ubacio 12 poena, Happ je dodao deset, a Lammers osam poena. U gostujućem timu u rosteru nije bilo našeg Amara Gegića.

Real je poveo sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji koja se igra na dvije pobjede, a novi susret ova dva tima igraju već za dva dana klada će Gran Canarina pokušati na domaćem terenu da izbori majstoricu, a Real će pokušati da okonča seriju sa 2:0.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, play-off, četvrtfinale:

Real Madrid - Gran Canaria 105:70 (27:25, 19:13, 31:15, 28:17)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.