Musa regularni dio okončao u svom stilu: U play-offu ćemo gledati bh. duel
FOTO: EPA

ACB liga

Musa regularni dio okončao u svom stilu: U play-offu ćemo gledati bh. duel

Haris Zilić

Završen je regularni dio španske košarkaške ACB lige, a u posljednjem kolu Real Madrid je savladao Baskoniu rezultatom 106:100 i goste ostavio bez play-offa.

Baskoniji je trebala pobjeda protiv Reala za TOP 8, ali Kraljevi su odigrali meč za svoju dušu.

Briljirao je bh. reprezentativac Džanan Musa koji je ubacio 19 poena, dodao četiri skoka i jednu asistenciju i bio je najbolji pojedinac kod Reala.

U madridskom klubu Poirier je ubacio 18 poena, a istakao se i Rudy Fernandez sa 14 poena i pet skokova.

U redovima Baskonije sjajan je bio Miller-McIntyre sa double-dobule učinkom od 23 poena i 12 asistencija, ali mala je to utjeha bila za goste.

Real je regularni dio završio na drugom mjestu s istim omjerom kao prvoplasirana Unicaja. Poraz Baskonije u Madridu znači da je u play-off otišla ekipa Manrese kao osmoplasirana.

Oglasi

Tako ćemo u play-off seriji ACB lige gledati duele:

Unicaja - Manresa

Valenica - Murcia

Real Madrid - Gran Canaria

Barcelona - Tenerife

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Dakle Real u četvrtfinalnoj seriji play-offa ide na Gran Canariju što znači da će to biti i duel dva bh. reprezentativca, Džanan Muse u dresu Reala i Amara Gegića u dresu Gran Canarie.

Dodajmo na kraju da je u 34. kolu i Emir Sulejmanović odigrao sjajan meč i ubacio 15 poena u gostujućem trijumfu Zaragoze protiv Girone rezultatom 89:79. Zaragoza je sezonu okončala na 12. poziciji s omjerom 13-21.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi