Španci bruje o izdaji koju sprema Mario Hezonja, ali tvrde da je Srbin ključni faktor u svemu

Nikola Kalinić zbog njega ostaje bez ugovora

Španci bruje o izdaji koju sprema Mario Hezonja, ali tvrde da je Srbin ključni faktor u svemu

Endin Čaušević

Španska Marca prije nekoliko dana iznenadila je navijače Real Madrida informacijom da bi hrvatski košarkaš Marko Hezonja mogao na kraju sezone potpisati za Barcelonu što bi za njih bila velika izdaja.

Hezonja već nekoliko sezona nastupa u dresu Real Madrida s kojim je uspio da osvoji skoro sve što je mogao, ali čini se da je spreman na novi izazov u karijeri jer ove sezone nije bio najzadovoljniji svojom minutažom.

Hrvat s kraljevskim klubom ima saradnju do kraja ove sezone i već sada je gotovo sigurno da neće potpisati novi ugovor i da će karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

U Realu su pokušali da nagovore Hezonju da ostane, te su mu nedavno po drugi put ponudili novi ugovor, ali je Hrvat jasno poručio da nema namjeru da ostaje i da je svoju konačnu odluku već donio.

Hezonja se u početku povezivao s prelaskom u Panathinaikos koji je i dalje zainteresovan za njega, međutim mnoge je iznenadila vijest da bi on mogao put Barcelone koja je jasno najveći Realov rival.

Iako je Hrvat igrao svojevremeno u Barceloni u Madridu jasno poručuju da bi to bila izdaja koju mu ne bi mogli oprostiti. Barce nudi Hezonji ogroman ugovor kojim bi bio među najplaćenijim igračima Eurolige, te su navodno nadmašili i Panathinaikos.

Oglasi

Hezonja je pokazao interes za povratkom u Barcelonu gdje su mu garantovali dosta veću minutažu od one koju trenutno ima u Real Madridu.

Međutim, Marca jutros piše da je ključni dio svega toga srbijanski košarkaš Nikola Kalinić. Njegovim odlaskom će se osloboditi mjesto u ekipi i budžetu za Hezonjin dolazak i čini se da je Barcelona to uspjela da riješi.

Kalinić prema posljednjim informacijama neće produžiti ugovor s Barcelonom, ali će biti tu kao rezervna opcija ukoliko Hezonja ipak ne dođe. Pitanje je i da li će Kalinić biti baš sretan takvim potezom kluba jer su ga stavili na čekanje jer nije nemoguće da on zbog toga prihvati ponudu nekog drugog kluba.

Marca navodi da u Barceloni uvekoliko pripremaju teren za Hezonjin dolazak koji bi bio sigurno velika stvar za Katalonce, te isti već sada porede s dolaskom Nikole Mirotića koji je bio spektakularan potez čelnika kluba.

Pored Hezonje na izlaznim vratima Real Madrida je i francuski centar Vincent Poirier koji ima na stolu ponudu turskog Efesa koju navodno ozbiljno razmatra.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Također, na kraju sezone ugovor ističe i Edyju Tavaresu, ali pregovori s njim idu u dobrom pravcu i u Realu očekuje da će jedan od najvažnijih članova kraljevskog kluba na kraju produžiti saradnju i ostati u Madridu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi