Barcelona je bez previše muke savladala Almeriju (Foto: EPA)

Dva gola za pobjedu Katalonaca

Fermin Lopez fenomenalnom izvedbom ostavio u sjeni velike zvijezde Barcelone

Midhat Šljivak

Barcelona je u 36. kolu La Lige na gostovanju savladala ekipu Almerije s 2:0, a oba pogotka postigao je fenomenalni Fermin Lopez.

Katalonski velikan Barcelona će sezonu u La Ligi po svemu završiti kao drugoplasirana. Večerašnjom pobjedom u Almeriju pozicija broj dva je učvršćena ispred Girone i Atletico Madrida.

Otvoreno se igralo u Almeriji i pravo je čudo što su postignuta samo dva pogotka. Autor oba je Fermin Lopez.

Do vodstva Barca stiže u 14. minuti. Fort pronalazi Fermina koji postiže pogodak za prednost gostiju od 1:0.

Imala je Almeria dvije jako dobre šanse da dođe do izjednačenja u prvom dijelu. Ter Stegen je skinuo udarac Lozana, a Embaraba je uzdrmao stativu.

Okvir gola je u jednoj situaciji spasio i domaćina. Lamine Yamal je bio u šansi, pogodio je stativu.

Na odmor se odlazi minimalnim vodstvom Barce od 1:0, da bi u 68. minuti pitanje pobjednika bilo riješeno. Ovog puta asistira Sergi Roberto, a Fermin Lopez zabija za 2:0.

Ovaj dečko se pojavio iz sjene. Odigrao je fenomenalnu sezonu i osvojio je srca navijača Barcelone.

Treba napomenuti svakako da je Almerija na samom otvaranju drugog poluvremena imala zicer za izjednačenje, no Lozano je promašio u situaciji jedan na jedan s Ter Stegenom.

Nakon drugog gola Barcelona je iskontrolisala utakmicu. Bilo je tu još nekoliko šansi no na kraju je ostalo 2:0 i tri boda su pripala timu Xavija Hernandeza.

Barcelona je drugoplasirani tim La Lige sa 79 osvojenih bodova. Ispred je Real Madrid s 93, a do kraja sezone Kataloncima slijede utakmice protiv Rayo Vallecana i Seville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 36. kolo:

Almeria - Barcelona 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.