Sezona nije ni završila, a Xavi je velikom pojačanju javno rekao da nije za prvog tima
Vitor Roque i Xavi Hernandez u razgovoru pred ulazak Brazilca u igru (AP Photo/Joan Monfort)

Nevjerovatno

Sezona nije ni završila, a Xavi je velikom pojačanju javno rekao da nije za prvog tima

Midhat Šljivak

Mladi brazilski napadač Vitor Roque (19) stigao je u Barcelonu kao novi Ronaldo Nazario. Ipak, kod Xavija Hernandeza ovaj 19-godišnjak ne dobija previše prostora za igru, a i sam trener Barce je priznao kako ovaj momak nije trebao biti tu u januaru već od ovog ljeta.

Čak 40 miliona eura Barcelona je platila brazilskom Athletico Paranaenseu za usluge 19-godišnjeg napadača Vitora Roquea. Najavljivan je kao novi Ronaldo Nazario, no Xavi Hernandez ga očigledno ne vidi takvim očima.

Roque se nije naigrao u dresu katalonskog tima. Odigrao je samo 13 utakmica i zabio je dva pogotka, a ono što mu je najteže palo je činjenica da uopšte nije bio registrovan za nastupe u Ligi prvaka.

Sve se više priča kako bi Brazilac mogao već nakon nekoliko mjeseci napustiti Barcelonu. Xavi ističe da je on još uvijek igrač u razvoju i da nije bio lice koje su očekivali u januaru u svlačionici.

"Opcija da dođe se otvorila nakon povreda Gavija i Baldea. Smatrali smo da je tako najbolje zbog treninga koje može dobiti ovdje, ali prvobitni plan je bio da dođe u julu", rekao je Xavi i dodaje:

"Nema smisla pričati o bilo čemu drugom. On je igrač koji se razvija. Ipak, trenutno je dosta igrača ispred njega. Tako to ja vidim. On je cijeli život proveo s mladim fudbalerima."

Oglasi

"Nema nikakvog 'slučaja Roque'. On je mlad, još uči i mora se razviti na pravi način", poručio je trener Barcelone.

Određeni mediji iz Španije tvrde kako Xavi već planira narednu sezonu bez Brazilca. Očigledno ga namjerava poslati na posudbu i vidjet ćemo gdje bi popularni Tigrinho mogao završiti.

Ponuda navodno već ima. Inter i Porto pokazuju interes za njega i žele otkupiti ugovor od Barcelone.

Portugalski velikan je za sada u blagoj prednosti. Sportski direktor i legenda Barce Andoni Zubizarreta već je razgovarao s Decom o potencijalnoj posudbi uz otkup ugovora i razgovori se sve više inteziviraju.

Oglasi

Roque je svjestan da Xavi ne računa previše na njega. Nije očigledno igrač kojeg 44-godišnjak želi u svom sastavu i vidjet ćemo hoće li na kraju mladi Brazilac napustiti Barcu nakon samo nekoliko mjeseci.

Bez ikakve dileme bi u Portu Vitor Roque imao ogroman prostor za igru. Vjerovatno bi preuzeo ulogu prvog napadača tima, no na njemu je sada da odluči želi li put Portugala ili eventualno Italije ili će ponovo grijati klupu Barce.

Treba svakako napomenuti da je rukovodstvo Barce navodno spremno i prodati ovog fudbalera, ali ne za manje od 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Barca tokom ljeta planira dovesti nekoliko pojačanja u svoje redove. Lako bi se moglo desiti da stigne i još jedan napadač, pa bi konkurencija Brazilcu bila još i veća, te je trenutno možda i najbolje rješenje da sreću potraži negdje drugo.

Odluku na kraju mora donijeti sam. Došao je s velikim očekivanja, uvjeren je da zaslužuje više vremena u igri, no Xavi za sada ne vjeruje da je to tako.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Ista sudbina očekuje Endrika u Realu. Ništa bolji nije niti će bolje proći
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi