Čini se da je stvar gotova

Banjalučanin je jedan od "krojača" Modrićeve sudbine, sada je otvoreno priznao kako stoje stvari

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić i dalje je "na čekanju", ali posljednje informacije govore da je blizu potpisivanja novog ugovora s Real Madridom.

Dugo se piše o tome hoće li Real Madrid i Modrić nastaviti saradnju ili će iskusni veznjak na kraju sezone napustiti klub s kojim je osvojio sve moguće trofeje. Posljednje informacije govore da će Modrić produžiti ugovor za još godinu dana, zajedno s Tonijem Kroosom.

Modrićev agent, Banjalučanin Vlado Lemić, koji je radio na transferu Hrvata iz Tottenhama u Real Madrid, nedavno je s puno opreza govorio da "zasad nije ništa jasno oko Modrićeve budućnosti u Realu", ali se i njegov stav promijenio. U izjavama za arapski medij Koora, agent Modrića najavljuje produženje saradnje s Kraljevima.

"Najvjerovatnije je da će ostati još godinu dana i nastaviti pisati historiju", kaže Lemić, a prenosi Marca.

"Real Madrid je najbolji klub na svijetu i vodi ga najbolji predsjednik u historiji fudbala. LuKa Modrić je navijač Real Madrida koji voli klub i smatra ga svojim domom", inzistira Lemić, jasno stavljajući do znanja igračevu namjeru da ostane u Madridu.

Iako mu se uloga u ekipi promijenila i više ga se ne smatra neprikosnovenim starterom, kao što je bio tolike sezone, Modrić se ove sezone prilagodio novoj ulozi i ne može ga se nazivati ​​preostalim igračem, daleko od toga. Odigrao je 43 utakmice do danas, osvojio je svoj 25. naslov osvajanjem La Lige i mogao bi biti okrunjen prvakom Lige prvaka po šesti put 1. juna protiv Borussije Dortmund.

Modrić će u septembru napuniti 39 godina, a ako produži ugovor, gotovo sigurno će dobiti kapitensku traku koja ostaje slobodna jer Nacho Fernandez napušta Madrid.

Zadranina se povezivalo sa MLS-om, klubovima iz Saudijske Arabije, a neki čak najavljivali njegov povratak u zagrebački Dinamo, no očito je da će barem još neko vrijeme nositi dres najslavnijeg kluba na svijetu, a njemu samom nije teško palo da bude u ulozi rezerviste ni ove, a ni naredne sezone kada će po svemu sudeći i dalje biti dio ekipe koju predvodi Carlo Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ancelotti želi da i Toni Kroos i Luka Modrić ostanu. Smatra da su njihove izvedbe bile izvrsne te također cijeni njihovu kompetitivnost i kulturu koju svakodnevno prenose svojim suigračima", objavio je ugledni The Athletic.

Modrić igra za Real Madrid od ljeta 2012., a ugovor mu istječe za mjesec i pol dana i oko njegove budućnosti u klubu vlada je zaista velika neizvjesnost. S 25 osvojenih naslova najtrofejniji je igrač u historiji Real Madrida, zajedno s Nachom, Karimom Benzemom, i Marcelom. Kako sada stvari stoje, jedini će od "velike četvorke" i dalje nositi dres Reala.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.