Real završava još jedan spektakularan transfer: Sada se zna ko će naslijediti 'desetku' Luke Modrića
Florian Wirtz je naredna meta Real Madrida (AP Photo/Martin Meissner)

Wirtz u Madridu od 2025. godine

Real završava još jedan spektakularan transfer: Sada se zna ko će naslijediti 'desetku' Luke Modrića

Midhat Šljivak

Madridski Real je u proteklim godinama u svom timu okupio neke od najboljih mladih igrača svijeta. Ovog ljeta im stižu još dvojica, Kylian Mbappe i Endrick, a sada se već priprema teren za još jedan spektakularan tranfer. To bi trebao biti čudesni Nijemac Florian Wirtz.

Florian Wirtz ima samo 21 godinu, ali već godinama se o njemu priča. Radi se o jednom od najvećih talenata njemačkog fudbala, a sve svoje kvalitete je pokazao u sezoni koja je iza nas kada je bio važan kotač Bayer Leverkusena na putu ka historijskoj tituli prvaka.

On će dres Apotekara, usprkos brojnim ponudama koje su stigle, nositi i naredne sezone, a zatim mu vjerovatno slijedi veliki transfer.

Španski mediji tvrde da će ovaj 21-godišnjak karijeru nastaviti u madridskom Realu.

"Real Madrid je sve bliži dovođenju Floriana Wirtza i imaju dosta vremena da završe preostali posao. Pokušat će ga dovesti istom metodom kojom su doveli Tchouamenija, Camavingu i Bellinghama", navodi novinar Marce Jose Felix Diaz.

Njegov eventualni dolazak na Santiago Bernabeu Real Madrid bi učinio još jačim. S obzirom na sastav koji posjeduju to će biti tim mladih zvijezda koji će sasvim sigurno jurišati na sve moguće trofeje.

Oglasi

Florian Wirtz je ove sezone odigrao spektakularno u dresu Bayera. U 46 nastupa ima učinak od 18 golova i 19 asistencija. Ukupno je u dresu Apotekara u 149 nastupa upisao 41 gol i 49 asistencija.

Ovom momku se predviđa zaista ogromna karijera i po svemu sudeći Madrid će biti njegova nova destinacija. Njegova trenutna cijena na tržištu je 110 miliona eura.

On je i standardni član reprezentacije Njemačke. Za Elf je ovaj talentovani fudbaler odigrao 16 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Florian Wirtz će dobiti dres s brojem 10

S obzirom na to da će Luka Modrić, prema navodima španskih medija, ostati i naredne sezone u Real Madridu, njegov dres s brojem 10 u ljeto 2025. godine mogao bi pripasti upravo Wirtzu.

Oglasi

Wirtz je trenutno 'desetka' Leverkusena. Slavni broj itekako mu pristaje zbog majstorstva kojeg ima i sigurno bi bio pravi nasljednik Luke Modrića.

Ipak, neće sigurno Realu biti lako da ga dovede. S obzirom na njegove igre i interes drugih bit će to pravi izazov, ali trenutno su Kraljevi definitivno u prednosti nad drugima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dolazak Nijemca na Bernabeu stvorio bi od Reala nezaustavljivu mašinu kojoj bi rijetko koji klub mogao stati na crtu. U svom sastavu već imaju niz najboljih mladih igrača svijeta, a Wirtz bi bio šlag na tortu.

Bit će svakako veoma zanimljivo vidjeti kako će Kraljevi izgledati u budućnosti. Doslovno su pokupili sve što su mogli od mladih fudbalera i gotovo sigurno neće stati u narednim godinama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mujci
Aha,hoce hoce.Mozda i bi kad bi Bayern bio tako lud ha ha ha
0 2
pjanke.sa
Moze i Alonso sa njim i eto ga
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi