Realu iznenada stigla ponuda od 45 miliona eura za Ardu Gulera, odgovor Kraljeva je odmah uslijedio

Turčin na meti engleskog velikana

Realu iznenada stigla ponuda od 45 miliona eura za Ardu Gulera, odgovor Kraljeva je odmah uslijedio

Edmir Škorić

Turski reprezentativac Arda Guler (19) igra dobru sezonu u Real Madridu bez obzira na slabu minutažu, te je pokazao da se radi o vrhunskom talentu, a sve vrijeme se piše o tome da bi mogao napustiti redove kraljevskog kluba.

Real je platio Fenerbahčeu ljetos 20 miliona eura za Gulera, a ovaj ofanzivni veznjak po dolasku u Madrid imao dvije povrede i sam njegov početak bio je jako težak. U nekom trenutku se pisalo da je sve depresivniji, da teško podnosi prilagodbu u novo okruženje, ali s vremenom su stvari postajale sve bolje i Turčin je počeo sve više da dobija šansu kod Carla Ancelottija.

Na kraju je sakupio 11 nastupa, na terenu proveo 350 minuta, ali to mu je bilo dovoljno da postigne četiri gola i da da doprinos u osvajanju Realove titule. Bio je strijelac u mečevima protiv Celte u 28., Real Sociedada u 33., Granade u 35. i Alavesa u posljednjem, 36. kolu La Lige. S obzirom na Realovu osiguranu titulu, očekuje se da bude u timu u posljednja dva meča La Lige.

Također, nada se Arda da će dobiti neku minutu i u velikom finalu Lige prvaka 1. juna protiv Borussije Dortmund, ali to bi moglo ovisiti o samom rezultatu utakmice tog dana na Wembleyju, ali kako god, prvu sezonu u Madridu ima da pamti po najboljem.

Još zimus se vjerovalo da bi mogao otići na posudbu, tada su se nudili Betis i Milan, ali je Ancelotti bio odlučan da mladić ostane u timu i nije pogriješio. No, sada je iznenada stigla primamljiva ponuda za Madriđane i to od strane engleskog Arsenala. Topnici su ponudili 45 miliona eura, ali Real je ekspresno odgovorio i odbio istu.

Oglasi

"Arda će sigurno biti ovdje i naredne sezone", rekao je Ancelotti početkom ovog mjeseca i time isključio bilo kakvu mogućnost prodaje Turčina, pa čak i ako je u klub stigla ponuda kojom bi Real za samo godinu dana udvostručio uloženi novac u ovog fudbalera.

"Zaista mi se dopada kao igrač. Svi znamo da je vrhunski kvalitet i talenat. Malo je limitiran u igri bez lopte. Tu se mora popraviti i to i radi", poručio je Ancelotti ranije nakon jedne utakmice.

Arda je jedan od predstavnika Turske na Euru u Njemačkoj i jedan od najtalentovanijih u toj zemlji uz Kenana Yildiza, ofanzivnog veznjaka iz Juventusa, koji ima 18 godina i također predstavlja Tursku.

No, za razliku od Gulera, Yildiz je svoju karijeru umjesto u Turskoj, radio u rodnoj Njemačkoj, bio u omladinskom pogonu Bayerna i veoma mlad prešao u Juventus, pa je od ove sezone postao redovan član prvog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid inače ima ispred sebe uzbudljivo ljeto jer čeka dolazak Kyliana Mbappea, dok se očekuju još neki transferi, prije svih onaj Alphonsa Daviesa iz Bayerna, a navijači vjeruju da se na tome neće stati.

Naravno, ranije osiguran je dolazak supertalentovanog Brazilca Endricka iz Palmeirasa, koji se prije dva dana povrijedio na jednoj utakmici Copa Libertadoresa, ali to neće stvarati nikakve probleme Kraljevima jer bi oporavak trebao biti veoma brz.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Bolje je nista ne osvojiti nego osvajati trofeje svake godine uz pomoc sudaca kao Real.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi