Mladi Srbin s njemačkim pasošem nije imao sreće

Zašto baš sad? Aleksandru Pavloviću je tek 20 godina, a već je shvatio koliko je fudbal okrutna igra

Admin Čaušević

Aleksandar Pavlović, mladi Srbin koji je odlučio da nastupa za reprezentaciju Njemačke, je u posljednjem kolu Bundeslige shvatio koliko je zapravo fudbal okrutna igra. To za talentovanog veznjaka dolazi u najgorem mogućem trenutku.

Pavlović se nakon svega 20-ak utakmica u dresu Bayerna našao na spisku putnika za Evropsko prvenstvo, međutim danas je dobio šamar sudbine.

Ovaj 20-godišnjak se našao među starterima na posljednjem meču Bundeslige ove sezone, ali na terenu je proveo nešto više od pola sata.

U jednom trenutku Pavlović je ostao ležati na terenu te se uhvatio za zglob. Tom prilikom se moglo vidjeti i da veznjak ima problema sa butnim mišićem.

Na kraju je morao napustiti igru i eventualna povreda za Pavlovića dolazi u najgorem mogućem trenutku jer se našao na listi putnika za Euro.

Dobra stvar u svemu je da je mlada zvijezda Bayerna na nogama napustio teren i to je uradio bez ljekarske pomoći. Ipak, detaljni pregledi će pokazati koliko je povreda ozbiljna.

Podsjećanja radi, Evropsko prvenstvo počinje za četiri sedmice i eventualni izostanak sa kontinentalnog turnira bi sigurno bio bolan udarac za Pavlovića.

Pavlović je ove sezone iznenađujuće dobio priliku da igra za prvi tim Bayerna i maksimalno je iskoristio pošto je pridobio i simpatije selektora Njemačke, Juliana Nagelsmanna.

Iako je porijeklom Srbin odlučio je da igra za Njemačku. Srbi su ga vrbovali mjesecima i pokušavali ga nagovoriti da izabere Orlove, ali se na kraju odlučio za Elf.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pošto su ga Nijemci ekpresno uvrstili u seniorsku selekciju to dovoljno govori o koliko kvalitetnom igraču se radi i pred njim je sigurno svjetla budućnost.

Računajući sva takmičenja u sezoni skupio je 24 nastupa za Bayern te upisao po dva gola i asistencije što je sasvim pristojan učinak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.