Tuchel već pronašao posao? Obavljeni razgovori, ponovo ćemo ga gledati u Premier ligi

Napuša Bayern

Tuchel već pronašao posao? Obavljeni razgovori, ponovo ćemo ga gledati u Premier ligi

Edmir Škorić

Bayern je imao najlošiju sezonu ikada, a za mnoge stvari okrivljen je Thomas Tuchel, zbog čega će na kraju iste napustiti Minhen, ali Nijemcu neće dugo trebati da pronađe novi angažman. Štaviše, obavljeni su razgovori i spreman je za još jednu sjajnu avanturu.

Činilo se da će Thomas Tuchel napustiti Bayern, potom je ugledni novinar Florian Plettenberg najavio da bi moglo doći do potpunog preokreta i ostanka u klubu, ali se to nije dogodilo. Bayern je donio odluku da u novu sezonu uđe s novim trenerom, dok će Tuchel imati priliku da kao slobodan potraži novi tim.

Thomas Tuchel je na konferenciji za novinare u petak prekinuo sva nagađanja. Nakon sezone oprašta se od Bavaraca, a danas će posljednji put voditi Bayern u rezultatski nevažnoj utakmici protiv Hoffenheima.

"Sporazum iz februara ostaje na snazi. Bilo je razgovora, ali nismo uspjeli postići dogovor. Dakle, sve ostaje kako je bilo. Duga sezona spaja ljude. Utakmica protiv Reala bila je temelj za razmišljanje o zaokretu od 180 stepeni. Neću objašnjavati detalje. Ovo će ostati iza zatvorenih vrata", rekao je Tuchel na press konferenciji u petak.

No, to ne znači da će sigurno uzeti pauzu od treninga nakon odlaska iz Minhena. Nove informacije o tome iznio je ugledni novinar Bilda Christian Falk. Prema njegovim informacijama, Tuchel bi se želio vratiti u Premier ligu gdje je već vodio Chelsea.

Oglasi

Ono što je sve izvjesnije je da bi mogao naslijediti Erika ten Haga u Manchester Unitedu. Nizozemac je imao lošu sezonu na Old Traffordu, tek osmo mjesto u Premier ligi i sramotno ispadanje u grupnoj fazi Lige prvaka, dok je ostalo jedino da pokuša osvojiti FA kup, a budući da 25. maja u Londonu na Wembleyju United igra protiv Manchester Cityja, šanse nisu baš velike.

S čak 14 ligaških poraza, Ten Hag je srušio neslavan klupski rekord iz 1992. godine i stoga se predviđa njegov odlazak, a Tucheal se već neko vrijeme povezuje sa Manchester Unitedom. Vrijeme će pokazati hoće li se već obavljeni razgovori konkretizirati i hoće li Nijemac dobiti još jednu veliku i zahtjevnu ulogu u svjetskom fudbalu.

Tuchel je prethodno vodio Mainzm Borussiju Dortmund, Chelsea, PSG i Bayern. Mož da se pohvali sa osvojenom Ligom prvaka kao trener Chelseaja, a ima i dva naslova Ligue 1 s PSG-om, dok je s Bayernom prošle sezone osvojio Bundesligu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone se doista nije proslavio, Bayern je nakon mnogo godina ostao bez trofeja, ali Tuchel svejedno uživa ogromnu reputaciju i jedan je od najtraženijih trenera ili će to tek da postane sada kada je napustio Bavarce.

Ovo ljeto donosi puno trenerskih promjena, pa će tako Liverpool ostati bez Jurgena Kloppa, Barca vjerovatno bez Xavija, Juve bez Maxa Allegrija, Milan bez Stefana Piolija...

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AdmirAdmir11
Al cuj Napusa
0 0
Mushe91
Hvala Bogu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi