Šta uradi Kramariću, živ bio! Brukom poslao Neuera po ćevape, onda je do izražaja došlo ono hrvatsko

Sjajno se snašao

Šta uradi Kramariću, živ bio! Brukom poslao Neuera po ćevape, onda je do izražaja došlo ono hrvatsko

Admin Čaušević

Je li moguće u razmaku od nekoliko sekundi propisno se obrukati i sve ispraviti? Da, jeste. Pokazao je to Andrej Kramarić u uvodnim minutama posljednjeg kola Bundeslige na susretu protiv Bayerna.

Kramarić nije postigao gol, ali je upisao asistenciju nakon što pokazao veliku dozu snalažljivosti kada je do izražaja došla možda i najbolja karakteristika reprezentacije Hrvatske - nema odustajanja.

Hrvati su već godinama među najboljim reprezentacijama svijeta, a bilo protiv koga igraju nikad ne odustaju i to je ono na čemu im zavide sve balkanske selekcije.

Kako to izgleda hrvatska upornost na klupskom nivou pokazao je Kramarić u utakmici protiv Bayerna kada se obrukao, ali je svejedno uspio pomoći svom timu da dođe do gola.

Lopta je došla do Kramarića nekoliko metara ispred gola, krenuo je da šutira, ali je promašio loptu i sebe spotakao, a istovremeno Manuela Neuera poslao u prazno.

Oglasi

Međutim, najbolji strijelac u historiji Hoffenheima nije odustajao, nastavio se boriti za loptu koju je zatim proslijedio do Beiera koji zabija.

Za Kramarića je ovo bila šesta asistencija u sezoni čim je potvrdio fantastičnu formu u završnici sezone što može posebno radovati Zlatka Dalića pošto se ofanzivca Hoffenheima očekuju dobri nastupi na Euru.

Bivši fudbaler Rijeke i Dinama je do utakmice protiv Bayerna je u posljednjih šest mečeva zabio četiri gola te upisao čak četiri asistencije. Moglo bi se reći da je najbolje ostavio za kraj.

U ostatku utakmice Kramarić je uspio zabiti hat-trick Bavarcima za trijumf 4:2 te najbolji mogući finiš sezona za nevjerovatnog Hrvata.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kramarić će se sigurno naći među putnicima za Euro, ali je upitano da li će se naći i u startnoj postavi. Naravno o svemu će odlučiti stručni štab na čelu sa Dalićem.

Inače, susret protiv Bayerna bi za Kramarića mogao biti i posljednji u dresu Hoffenheima pošto se uveliko šuška o njegovom odlasku na ljeto i to nakon provedenih osam godina u redovima ovog bundesligaša.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi