Jasna poruka s tribina igračima Hajduka (Foto: Ivo Cagalj / Pixsell)

Sve je jasno iz poruke

Igrači Hajduka stali pred Torcidu, ovi odmah podigli brutalnu parolu

Midhat Šljivak

Hajduk je posljednji meč na Poljudu u sezoni 2023/2024 okončao pobjedom nad Goricom od 2:1, a nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka igrači su dobili jasnu poruku od navijačke grupe Torcida.

Već dvije decenije navijači Hajduka čekaju titulu prvaka Hrvatske. Splitski velikan je potpuno u sjedni zagrebačkog Dinama, ali i Rijeke koja je jednom uspjela prekinuti dominaciju Modrih.

Hajduk je u ovu sezonu ušao s puno optimizma. Dovedena su 'jaka' pojačanja, držali su vrh tabele na polusezoni, ali sve se raspalo u drugom dijelu.

Splićani će tako ovu sezonu okončati tek kao trećeplasirani tim HNL-a iza Dinama i Rijeke. Teško to pada navijačima, a Torcida je to odlučila jasno saopštiti igračima.

Nakon pobjede nad Goricom fudbaleri Hajduka došli su pred Torcidu. Ovih su odmah podigli transparente na kojima je jasno pisalo: "Boli vas k**ac kako je nama."

Ipak, nakon što su jasno rekli šta im je na srcu, počela je pjesma koju su fudbaleri nagradili aplauzima.

Nema dileme da će Torcida i naredne sezone imati velika očekivanja. Svi čekaju tu titulu da dođe na Poljud jer je tamo posljednji put bila 2005. godine.

(Foto: Ivo Cagalj / Pixsell)

Podsjetimo, Hajduk je 1992. godine postao prvi šampion Hrvatske nakon odvajanja ove zemlje od Jugoslavije. Sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća stigle su još dvije titule, a zatim je krenuo obračun s Dinamom.

Potražite više informacija na temu HNL:

Ipak, sve je stalo 2005. godine. Splićani su se zaustavili na šest titula, a Dinamo je 'nagurao' na 24.

Splićani će tokom ljeta imati pune ruke posla kada je u pitanu organizacija kluba. Traži se i novi trener, bit će tu sigurno i igračkih promjena, a vidjet ćemo hoće li se Hajduk konačno uspjeti uključiti u borbu za titulu s Dinamom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.