Najbolji igrač Bundeslige

Ballack najavljuje veliki transfer Wirtza: "S boljim igračima postat će još bolji"

Edmir Škorić

Bayer Leverkusen senzacionalno je stigao do historijskog naslova u njemačkoj Bundesligi, ostavivši iza sebe Bayern, ali Apotekari još mogu da osvoje dva trofeja - večeras igraju finale Evropske lige s Atalantom u Dublinu, a za nekoliko dana finale Kupa Njemačke s drugoligašem Kaiserslauternom.

Ova sezona za Bayer je bila nevjerovatna i pod vodstvom sjajnog trenera Xabija Alonsa nemaju nijednog poraza, te su se prošetali do titule u Njemačkoj.

Mnogi igrači Bayera očekivano su zapali za oko evropskim velikanima, a naročlito 20-godišnji veznjak Florian Wirtz, kojeg je i sam Toni Kroos najavio kao svog nasljednika u Madridu. No, Wirtz će ostati najmanje još jednu sezonu s Bayerom kako bi mu pomogao u Ligi prvaka, a u ljeto 2025. godine spreman je za veliki transfer.

Sve ukazuje na to da će obući dres slavnog Reala, a to je dao naslutiti i legendarni Michael Ballack, bivši igrač tima iz Leverkusena i nekadašnji reprezentativac Njemačke, koji je u intervjuu za Bild rekao:

"Što se fudbala tiče, Wirtz definitivno može da igra za Real Madrid, kao i Jude Bellingham. S boljim igračima bit će još bolji. Mislim da je on spreman da igra za Real".

Unatoč nagađanjima, Wirtz ima ugovor s Leverkusenom do ljeta 2027. i bio je ključan u uspjehu ekipe ove sezone, pridonoseći 18 golova i 20 asistencija u 47 utakmica. Iako se prvotno govorilo o cijeni od 150 miliona eura, klub je pokazao želju zadržati svoju zvijezdu što duže.

Wirtz je dobio očekivano nagradu za najboljeg igrača Bundeslige u prošloj sezoni. Pored Reala, želi ga i Manchester City, ali rado bi ga vidjeli i drugi velikani evropskog fudbala.

Na predstojećem Evropskom prvenstvu, Wirtz će biti i predvodnik jedne nove generacije njemačke reprezentacije koja sigurno pred domaćom publikom ima visoke ambicije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upravo se od njega i Tonija Kroosa najviše očekuje ovog ljeta na Euru kada je u pitanju Njemačka, a Kroos koji je najavio kraj karijere nakon završetka turnira, vjeruje da bi Wirtz trebao doći u Madrid i to je navodno i poručio predsjedniku Florentinu Perezu.

Real će ovo ljeto dovesti Kyliana Mbappea, koji dolazi kao slobodan igrač iz PSG-a, a razmatra se i mogućnost angažovanja beka Bayerna Alphonsa Daviesa, dok se Wirtz najavljuje kao Perezov najveći transfer za ljeto 2025. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.