I kamen bi zaplakao: Toni Kroos nikome nije odgovorio na poruku kao sinoć Luki Modriću

Posebno su emotivni navijači Real Madrida

I kamen bi zaplakao: Toni Kroos nikome nije odgovorio na poruku kao sinoć Luki Modriću

Endin Čaušević

Toni Kroos jučer je iznenadio sve objavom da nakon Evropskog prvenstva završava karijeru, a nakon toga dobio je mnoštvo poruka od saigrača iz Real Madrida i reprezentacije Njemačke. Oglasio se i Luka Modrić emotivnom objavom na koju Kroos nije ostao imun i jednostavno je morao da reaguje.

Za Kroosa se prethodnih mjeseci špekulisalo da će ostati u Real Madridu i naredne sezone, te su navijači bili sigurni da će njemački veznjak produžiti ugovor, ali jučer je stigao hladan tuš.

Njemački reprezentativac se oglasio na Instagramu i objavio je da igra svoju posljednju sezonu u karijeri, te da će nakon Evropskog prvenstva u penziju.

To je za mnoge bilo neočekivano zbog činjenice da Kroos ima tek 34 godine, ali činjenica je da je uvijek govorio da želi da se penzioniše kada bude na vrhuncu i jasno je da je to obećanje sada i ispunio.

Kroos je dobio mnogo poruka od saigrača iz kluba i reprezentacije, te su mu se oni zahvalili za sve što je dao za ovaj sport i poručili da im je iznimno žao što takav fudbaler ide u penziju.

Sinoć se oglasio i Luka Modrić koji je poručio da mu je izuzetno teško bilo šta na pisati, te da je veoma tužan što Kroos završava karijeru.

Oglasi

"Stvarno sam uživao igrati uz tebe. Doista je bila čast s tobom igrati u veznom redu Reala. Imaš kvalitete koje te čine jedinstvenim i posebnim. Nikad više neće biti nekoga kao što je bio Toni Kroos", napisao je, između ostalog, Modrić.

Kroos jučer nije uspio da odgovori baš na sve poruke svojih saigrača, ali na ono što je Modrić napisao jednostavno nije ostao imun.

Iskusni njemački fudbaler odgovorio je Modriću, te pokazao još jednom kakav odnos i prijateljstvo imaju njih dvojica koji su svojim sjajnim igrama u Real Madridu obilježili jednu eru ovog kluba.

"Toliko puno uspomena, vau. Ova ljubav će trajati zauvijek prijatelju moj", napisao je Kroos u komentaru na Modrićevu objavu što je oduševilo navijače Reala.

Oglasi

Također, Kroosov odlazak drastično mijenja i status Luke Modrića kojeg su prije nekoliko sedmica mnogi vidjeli na izlaznim vratima kraljevskog kluba, ali sada je situacija drugačija.

Španski mediji navode da je gotovo sigurno da će Modrić dobiti novi ugovor i ostati u Realu i naredne sezone, te da bi se i on na ljeto 2025. godine mogao penzionisati kao igrač Kraljeva što mu je i najveća želja.

Navodno, pregovori oko novog ugovora su završeni i dogovor je postignut, a sve bi trebalo biti ozvaničeno prije finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još početkom godine španski mediji su objavili da na ljeto neće obojica ostati u Realu, te da jedan od njih sigurno ide. Mislilo se da će Modrić biti taj koji će spakovati kofere, ali odlukom Kroosa da završi karijeru stvari su se promijenile.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnian King1
Evo suza, suzu tjera.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi