Mac Allistera pitali hoće li biti Kroosova zamjena, Argentinac odmah odgovorio

Navodno na meti Reala

Mac Allistera pitali hoće li biti Kroosova zamjena, Argentinac odmah odgovorio

Edmir Škorić

Argentinski reprezentativac Alexis Mac Allister (25) navodno je želja Real Madrida, ali vezni fudbaler jasan je po tom pitanju.

Odlazak Tonija Kroosa otvara prazninu koju će rijetki igrači moći popuniti u ovoj ekipi Real Madrida. U vremenima u kojima se traži toliko odgovora o tome ko će preuzeti vodstvo Nijemca u kraljevskom timu, Alexis Mac Allister se našao kao potencijalni nasljednik.

U nekim analiziama su bivšeg svjetskog prvaka ocijenili kao savršenu zamjenu za Kroosa i navodno ga Real prati, no 25-godišnjak je imao brz odgovor na sve to.

"Ne govorim o pretpostavkama, jako sam zadovoljan s Liverpoolom. Mislim da je bila individualno dobra sezona, onda smo imali neke ciljeve koje nismo mogli ispuniti, ali čak i tako mislim da je bila jako dobra sezona" , riječi su argentinskog veznjaka u intervjuu za ESPN.

Kao velika želja Jurgena Kloppa doveden je iz Brightona i zaista je imao odličnu sezonu, iako će u toku iste Klopp najaviti odlazak, a Redsi redom gubiti važne trke za trofeje.

Oglasi

Kratkoročno nije bilo u planu Real Madrida da ulaže u vezni red, no morat ćemo vidjeti što će se dogoditi nakon umirovljenja njemačkog reprezentativca.

Prema španskim novinarima, Florentino Perez svejedno nema namjeru da dovodi veznjaka ovog ljeta, smatra da će drugi igrači poput Camavinge i Gullera popuniti tu prazninu, a od ljeta 2025. godine plan je da se kupi sjajni Florian Wirtz iz Bayer Leverkusena.

U međuvremenu, svi se redom opraštaju od Kroosa, a večeras je to uradio i njegov saigrač i dugogodišnji prijatelj Luka Modrić, koji je napisao:

"Dragi Toni, teško mi je napisati ove riječi. Svijet fudbala je tužan jer odlazi jedan historijski fudbaler, a priznajem da sam i ja jako tužan. Prijatelju, ti si legenda ovog sporta i legenda Real Madrida", piše Modrić i nastavlja:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Stvarno sam uživao igrati uz tebe. Doista je bila čast s tobom igrati u veznom redu Reala. Imaš kvalitete koje te čine jedinstvenim i posebnim. Nikad više neće biti nekoga kao što je bio Toni Kroos. Nezaboravne evropske noći, titule, čari Bernabeua... Nikada nećemo zaboraviti ovu zlatnu eru u klubu naših života. Sve si postigao, ali još jedna stvar je ostala. Zajedno za 15. Nedostajat ćeš mi, prijatelju."

Real će 1. juna na Wembleyju igrati finale protiv Borussije Dortmund i tražiti 15. trofej u Ligi prvaka. To će biti posljednja utakmica za Kroosa u dresu Reala, a nakon toga slijedi Euro gdje će u dresu Njemačke igrati posljednje utakmice svoje velike karijere.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi