Revanš finala Kupa BiH

Dupla kruna za Borac ili odbrana trofeja za Zrinjski?

Eldar Ganibegović

Večeras ćemo saznati ime pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/24. Biti će to Borac ili Zrinjski.

Nakon dvije sezone u kojima se na neutralnom terenu igrala jedna utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine, ponovo se vratila praksa igranja dvije utakmice.

Tako je prije dvije sedmice Zrinjski u finalu ovog takmičenja u Mostaru ugostio Borac i slavio rezultatom 1:0. Strijelac je bio Ćuže.

Platili su Plemići veliki danak na toj utakmici jer se teško povrijedio Nemanja Bilbija, koji se operisao i kojeg sada čeka duga pauza.

U međuvremenu ista dva tima borila su se za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Prvi će kroz cilj proći Borac koji je u 32. kolu slavio protiv Igmana i riješio sve dileme.

Večeras od 18:00 na Gradskom stadionu u Banjoj Luci Borac i Zrinjski igraju revanš finala Kupa Bosne i Hercegovine i vidjet ćemo hoće li Borac doći do duple krune ili će Zrinjski odbraniti trofej osvojen u Zenici u maju prošle godine.

Kada se pogleda sudijska postava, jasno je da možemo očekivati daleko bolje i pravednije suđenje od onog koje smo gledali na utakmici Borac - Igman u ponedjeljak.

Glavni sudija je ujedno i najbolji bh. sudija, Irfan Peljto iz Sarajeva, a pomoćnici će mu biti Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Arnel Novalić iz Doboja, dok je Ermin Sivac iz Zenice četvrti sudija.

Što se izlaska u Evropu tiče, ova utakmica neće promijeniti ništa. Borac će u pretkola Lige prvaka, a Zrinjski, Velež i Sarajevo će u pretkola Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Do kraja sezone u Bosni i Hercegovini još će se igrati utakmice 33. kola WWin lige Bosne i Hercegovine koje također neće ništa promijeniti na tabeli. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.