Isksuni defanzivac napušta Madrid na krajus sezone

Čudni su putevi fudbalera: Kapiten Reala zaigraće u timu sa zakletim neprijateljima

Edmir Škorić

Nacho Fernandez još uvijek nije službeno objavio ništa o svojoj budućnosti, iako je prije nekoliko sedmica odlučio završiti svoje vrijeme u Real Madridu.

Dok se službeno ne objavi, poglavlje se ne može definitivno zaključiti, budući da su ga prošle godine također uvjeravali da ode i na kraju je produžio na još jednu godinu. Toni Kroos se ipak javio i javno objavio da odlazi. Nacho ne planira napraviti nikakav potez do finala Lige prvaka.

Činjenica je da njegov budući plan uključuje traženje sportske i vitalne avanture daleko od Španije i Evrope, a Sjedinjene Države su uvijek bile na vrhu. U tom smislu, Inter Miami je jako zainteresovan za stopera Reala.

Zanimljivo da bi Nacho ako prihvati poziv Inter Miamija, igrao u timu zajedno sa zakletim fudbalskim rivalima kao što su Lionel Messi, Jordi Alba, Sergio Busquets ili Luis Suarez. S njima se u prošlosti susretao dok su oni igrali za Barcelonu.

No, Nacho trenutno ne želi previše da razmišlja o budućnosti. Njegov fokus trenutno je isključivo na finale Lige prvaka koje će se odigrati 1. juna u Londonu, kada će Real odmjeriti snage sa Borussijom Dortmund, posebno jer će to biti prvi put da bude starter u finalu.

Nije sudjelovao u Decimi (na tribinama), niti na San Siru protiv Atletica (klupa) ili u Cardiffu protiv Juvea (klupa). Jeste, protiv Liverpoola u Kijevu zbog Carvajalove povrede. U posljednjoj, također protiv Liverpoola u Parizu, ponovo je bio na klupi.

On bi mogao postati igrač sa najviše nastupa u dresu Reala, zajedno s Lukom Modrićem (obojica po 26), a osvojio bi rekordnu šestu Ligu prvaka. Po pet imaju Modrić, Kroos i Carvajal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nacho bi kao kapiten digao pehar i bio bi to veličanstven način da se oprosti od Reala, a nakon Eura, na kojem bi trebao biti, vjerovatno će put Sjedinjenih Država, gdje je u posljednje vrijeme sve veći broj slavnih fudbalera koji dolaze iz Evrope, doduše uglavnom u poznim igračkim danima.

Nacho je ove sezone upisao čak 43 nastupa u svim takmičenja, te ima jednu asistenciju. On je u Madridu prošao omladinske sekcije, igrao za rezerve Reala, na kraju 2012. godine postao član prve postave i tu se zadržao evo već 12 godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.