Pakt Reala i Atletica više ne postoji: Perez dovodi 12 igrača iz gradskog rivala

Uzet će sve što je dobro

Pakt Reala i Atletica više ne postoji: Perez dovodi 12 igrača iz gradskog rivala

Edmir Škorić

Real Madrid i Atletico Madrid veliki su gradski rivali, ali imali su gospodski pakt sklopljen još prije 17 godina, ali on je u međuvremenu porušen.

Real i Atletico su na terenu žestoki rivali, osjeti se taj ogroman rivalitet kada se sastanu, ali uprave kluba imaju ili su barem imale izuzetne odnose tokom godina. Gradski rivali imali su usmeni dogovor da neće jedni drugima pokušati uzeti fudbalere iz akademija, ali sada je to prekinuto.

Posljednjih mjeseci Real je potpisao ugovore sa nekoliko igrača iz Atleticove omladinske škole,. Sada u redove Reala dolazi golman Sergio Mestre i ubrzo će to biti potvrđeno.

Mundo Deportivo tvrdi da šefovi omladinske škole Reala pokušavaju da dovedu čak 12 mladih igrača iz Atletica, koje smatraju isuviše dobrima i žele da se kod njih nastave razvijati.

U Atleticu su zabrinuti zbog planova Reala, koji naravno ima mnogo veći utjecaj i na mlade fudbalere i bez problema ih može dovoditi u svoje redove.

Oglasi

Real ima jak omladinski pogon, ali konstantno radi na dovođenju talentovanih igrača, ne samo iz Španije nego i sa prostora kompletne Evrope, ali i svijeta.

Iako je Real Madrid trenutno najmoćniji seniorski tim na svijetu, ipak ne može da se pohvali da je proizveo veliki broj sjajnih fudbalera, što je slučaj sa drugim velikanima, a naročito Barcelonom.

Ostaje da se vidi hoće li Atletico pronaći način da se "odbrani" od napada Reala i može li na neki način da zadrži svoje najbolje mlade fudbalere. Postoje neki vrhunski igrači poput Alvara Morate koji su počeli u Atleticu, ali onda veoma rano prešli u Realove redove.

Najbolji fudbaleri koji su igrali i za Atletico i za Real

Belgijski golman Thibaut Courtois igrao je tri sezone za Atletico Madrid (137 odigranih utakmica) i šest sezona za Real Madrid (231 utakmica).

Juanfran je igrao devet sezona za At. Madrid (330 odigranih utakmica) i dvije sezone za Real Madrid (tek šest utakmica).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Morata je igrao četiri sezone za Atletico (153 utakmice) i pet sezona za Real (102 utakmice).

Jose Antonio Reyes je igrao pet sezona za Atletico (132 utakmice) i jednu za Real (34 utakmice).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Butragenjo, Hiero, Raul, Casillas, Guti, Salgado, Morientes, Carvahal, Lucas, Nacho... Ima ih jos mnogo novinarcicu. Sadaka FC je izbacila jednu generaciju koja je uz pomoc Negreire bila nesto. Ostale generacije i ova danas su goli qrac.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi