Toni Kroos je čvrsto odlučio da završi s fudbalom, ali mu se iznenada ukazala prilika iz snova

Prilika kakvu bi rijetki propustili

Toni Kroos je čvrsto odlučio da završi s fudbalom, ali mu se iznenada ukazala prilika iz snova

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Toni Kroos (34) spušta zavjesu na svoju veličanstvenu karijeru koju je proveo igrajući za dva velikana kao što su Bayern i Rel Madrid. Najavio je još u utorak odlazak nakon što se završi Evropsko prvenstvo, pa ćemo ga još samo nekoliko puta gledati na terenu u profesionalnom fudbalu.

Njemački veznjak smatra se jednim od najboljih u historiji ove igre. U srcima je svih navijača Reala, a oni neutralni, "obični" ljubitelji fudbala, obožavaju Kroosa zbog njegove fudbalske inteligencije, njegovih hirurški preciznih dodavanja i spektakularnih golova, ali i zbog njegove prizemljenosti i poniznosti.

Nikom na svijetu nije drago što je došao trenutak kada Kroos napušta fudbal. No, on je osjetio da je pravo vrijeme za to. Iako ima "samo" 34 godine (Luka Modrić npr. 38), Nijemac je poručio da je došlo vrijeme da se posveti porodici i da uživa u zasluženom odmoru.

No, nije da već nema ponude i prilike koje je teško ignorisati. Naime, predsjednik Reala Florentino Perez spreman je da ponudi Kroosu mjesto sportskog direktora, što je svakako jedna od pozicija koju bi svaki fudbaler poželio kada okonča igračku karijeru.

U Madridu smatraju da može da puno pomogne klubu i da bi mogao biti vrhunski sportski direktor koji bi bio zadužen za dovođenje novih igrača. U Madridu vjeruju da bi njegova figura, njegova legenda i iskustvo mogli pomoći mnogim fudbalerima da se odluče za Real Madrid. Osim toga, mogao bi klubu preporučiti i određene transfere.

Oglasi

Kao što je Kroos rekao na rastanku, uvijek će biti navijač Real Madrida i bit će povezan s klubom. Iz tog razloga, Perez je optimističan da će se pridružiti Realu prije ili kasnije. Istu stvar žele da naprave i sa Lukom Modrićem, koji za razliku od Kroosa još nema namjeru objesiti kopačke o klin.

Legende poput njih mogle bi mnogo pomoći Realu u budućnosti jer su obožavani širom svijeta i imali bi naravno velike mogućnosti i mnogo igrača bilo bi spremno sjesti s njima za stol i razgovarati.

Real je klub koji se zna ophoditi prema svojim legendama i često im daje mogućnost da rade u klubu, neki odlaze u omladinske selekcije, neki su dio prvog tima, a neki jednostavno kao ambasadori po bijelom svijetu pomažu da Real ostane - Real. Najveći klub na svijetu koji će za nekoliko dana igrati za svoj rekordni 15. naslov u Ligi prvaka.

Podsjetimo da je Real već osvojio La Ligu, a 1. juna u Londonu na stadionu Wembley protiv Borussije Dortmund igra finale najjačeg klupskog takmičenja. Bit će to Kroosov oproštaj od kraljevskog dresa, dok se od Santiago Bernabeua oprašta u subotu navečer u duelu s Betisom.

Naravno, Bernabeu će uvijek biti Nijemčev drugi dom i nije isključeno da već za nekoliko mjeseci zaduži svoju kancelariju na stadionu i da, kao što to Perez želi, obnaša ulogu jednog od direktora kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je Kroos u 10 godina obukao dres Reala 463 puta i osvojio je čak 22 naslova, što bi moglo biti povećano 1. juna. Odlučio se ovog ljeta vratiti u njemačku reprezentaciju s kojom je bio svjetski prvak 2014. godine. Želi pomoći svojoj naciji da napravi što bolji rezultat na domaćem terenu na Euru od 14. juna do 14. jula.

U Madrid je 2014. godine stigao iz Bayerna i danas mnogi smatraju njegovu prodaju najvećom greškom minhenskog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

serum11
Olaaaa, novinar, o čemu se piše? Po potrebi, uskačemo si u usta, iskačemo iz njih?! Ako je neki klub poznat po nesmiljenom odstrelu svojih legendi osim u rijetkim slučajevima kao što su recimo Modrić, Puskas i još neki, zaista rijetki. Kako se pozdravio i oprostio od Casillasa koji je dijete kluba, Raula Gonzalesa Blanca, od Sergija Ramosa i cijele bulumente zaista legendarnih igrača? Kako su se riješili Ronalda? Prodali su ga Juventusu poput vreće krumpira. Koliko je tužno bilo kad je otišao Benzema? 15 minuta, ako i toliko. Osim toga, prestanite nas više svakodnevno maltretirati sa Realom i Modrićem pogotovo na način da dnevno objavite po 6 međusobno proturječnih članaka. Naporni ste više, o čemu ćete kad Modrić konačno zaista prestane igrati?
0 1
Chesa
Skoro svaki dan po jedan članak o Ktoosu. Ko da se pretplatio na SS.ba
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi