Feštalo se sinoć

U Mostaru se znalo proslaviti osvajanje Kupa BiH - Nosile se majice s likom Željka Petrovića

Eldar Ganibegović

HŠK Zrinjski je historijsku sezonu u kojoj je postao prvi bh. klub u grupnoj fazi jednog UEFA-inog takmičenja završio trofejem u Kupu Bosne i Hercegovine, koji se sinoć proslavio na ulicama Mostara.

Prošla sezona bila je sjajna za HŠK Zrinjski. Mostarski klub osvojio je duplu krunu, a onda je u ovu sezonu ušao s ciljem da ostvari plasman u grupnu fazu jednog UEFA-inog takmičenja, u čemu je i uspio.

Zaigrali su Plemići u grupnoj fazi Konferencijske lige gdje su osvojili četiri boda u grupi s AZ-om, Legijom i Aston Villom, a onda je na proljeće uslijedio povratak u realnost i igranje na dva domaća fronta.

Izabranici Željka Petrovića nisu uspjeli da odbrane titulu prvaka Bosne i Hercegovine. FK Borac i neke više sile su bile jače, no stigao je trofej u Kupu Bosne i Hercegovine.

Plemići su dva puta s po 1:0 slavili protiv Banjalučana u finalu, te su drugi put u nizu osvojili trofej u najmasovnijem bh. fudbalskom takmiečnju. 

Tako je Zrinjski na najbolji način završio ovu sezonu, a trofej u Kupu Bosne i Hercegovine znao se proslaviti na ulicama Mostara.

Sinoć je od 18 sati na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosača organizovana zajednička proslava s navijačima, a baš kao i prošle godine, za sve navijače bio je pripremljen razni sadržaj.

Od 19 sati je za muzički program bio zadužen Deja Vu bend, a nešto ranije su stigli igrači na plato, gdje su se fotografisali s navijačima.

Svečani dio je počeo u 21 sat kada su prisutni prvo pozdravili U-17 tim Zrinjskog koji je postao prvak Bosne i Hercegovine, a zatim i prvu ekipu s kojom se zajednički podigao trofej.

Program se završio oko 22 sata spektakularnim vatrometom. U kratkim srtama pogledajte kako je to izgledalo.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Crnogorski stručnjak, Željko Petrović, očito je dobro "legao" navijačima Zrinjskog koji su nosili i majice s njegovim likom.

Majica s likom Željka Petrovića.

Zrinjski će tako na ljeto igrati pretkola u Konferencijskoj ligi, a ostaje da vidimo da li može ponoviti uspjeh iz prošle sezone i ostvariti plasman u grupnu fazu za šta će, ruku na srce, sada ići težim putem. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.