Zeljković iz vremena dok je sa klupe predvodio Olimpiju

Mirvić i Laterme vode pregovore

Zoran Zeljković kandidat za klupu FK Sarajevo · Saznajemo

Ljetna pauza je počela, a u FK Sarajevo vrijedno rade.

Naime, bordo tim je izborio plasman u Evropu, ali ponovo će biti promjena u strukturama kluba.

Simon Rožman gotovo sigurno neće ostati na mjestu šefa stručnog štaba, kao ni sportski direktor Senijad Ibričić. Već odavno odnosno Rožman i Ibričića sa Mirvićem su 'zahladili' i jasno je da ova dvojac samo čeka poziv prvog čovjeka kluba o raskidu saradnje.

Sa Rožmanom idu i njegovi pomoćnici, a problem predstavlja to što svi imaju važeći ugovor.

Ibričić je bio i suspendovan od strane kluba, nakon što ga je prethodno suspendovao NS BiH zbog incidenata u duelu Kupa sa FK Borac. U međuvremenu, Savez je ukinuo suspenziju Ibričiću, ali na Koševu nisu.

Pitali smo u FK Sarajevo na komentar ove situacije, tačnije da li će Ibričiću biti automatski ukinuta suspenzija u klubu, no nismo dobili odgovor.

Kazali su nam ljubazno da su sada svi u klubu na odmoru, ali da će se svakako potruditi da nam izađu u susret sa ovim bitnim informacijama.

Nisu, ali to više i nije bitno. Rožman i Ibričić su sigurno bivši, jedino se treba desiti novo svjetsko čudo da se situacija promijeni.

Do tada u FK Sarajevo tragaju za nasljednikom Simona Rožmana. Vode se intenzivni razgovor, a SportSport saznaje da je između ostalih kontaktiran Zoran Zeljković.

Zeljković je posljednji angažman imao u Olimpiji iz Ljubljane, a radio je i u FC Koper, te NK Krka.

Ovaj 44-godišnjak je trenutno bez kluba i jedan je od kandidata za klupu bordo tima. Sve će uskoro biti jasnije, a kada Mirvić i njegov tim postignu dogovor, tada će Rožman i Ibričić postati bivši.

To će se desiti možda već do kraja ove sedmice.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Na Koševu tragaju i za pojačanjima, spominju su većinom igrači iz Super lige Srbije, no mnogo je upitnika.

Evropa je vrlo blizu, pa Mirvić i direktor Matthias Leterme vrijedno rade. Odluku će donijeti uskoro.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.