Sve je jasno: FK Sarajevo saznao potencijalne protivnike u prvom pretkolu Konferencijske lige

Nema više kalkulacija

Sve je jasno: FK Sarajevo saznao potencijalne protivnike u prvom pretkolu Konferencijske lige

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini je okončana. Prvak je FK Borac i idu u prvo pretkolo Lige prvaka, a u Konferencijsku ligu idu HŠK Zrinjski, FK Velež i FK Sarajevo.

FK Velež i FK Sarajevo kreću od prvog pretkola Konferencijske lige, dok će se Zrinjski pridružiti u drugom pretkolu.

Zrinjski će imati status nositelja u drugom pretkolu sa koeficijentom 9.500, Sarajevo će imati status nositelja u prvom pretkolu sa koeficijentom 6.500, a Velež je na čekanju što smo i pisali ranije. Rođeni čekaju Kup Crne Gore, ako Budućnost osvoji neće biti nositelji u prvom pretkolu, ako Jezero osvoji imat će status nositelja.

Dok je Velež na čekanju kod Sarajeva je jasna situacija pred prvo pretkolo. Bordo tim već sada zna imena 25 potencijalnih protivnika u prvom prektolu Konferencijske lige.

U bubnju se nalazi nekoliko neugodnih protivnika kao što su slovenski Bravo, kazahstanski Aktobe, gruzijski Torpedo, bjeloruski Isloch, irski Shelbourne, a recimo da FK Sarajevo ne može igrati protiv predstavnika Kosova ekipe Malisheve to je je poznato od ranije zbog odluke UEFA-e.

Dosta ekipa dolaze sa istoka i sjevera Evrope, tako da Bordo timu prijeti i daleko putovanje, a ima i opasnih ekipa iz regije.

Oglasi

Vjerovatno da mogu birati da bi u Sarajevu za protivnika izabrali predstavnika Andore Atletic Escaldes, a među mogućim protivnicima je i malteški Marsaxklokk kojeg je Sarajevo eliminisalo u prvom pretkolu Lige prvaka 2007. godine, a interesanto ovaj klub sa Malte se nakon 15 godina vraća na evropsku scenu.

Među mogućim potencijalnim protivnicima FK Sarajevo u prvom pretkolu Konferencijske lige nalaze se: Bala Town (Vels), Torpedo Zhodino (Bjelorusija), Floriana (Malta), Valur (Island), Bravo (Slovenija), Atletic Escaldes (Andora), Torpedo Kutaisi (Gruzija), Stjarnan (Island), Vikingur (Farska Ostrva), Aktobe (Kazahstan), VPS Vaasa (Finska), Shelbourne (Irska), Auda (Latvija), Noah (Armenija), Magpies (Gibraltar), UNA Strassen (Luskemburg), Siauliai (Litvanija), Sliema Wanderers (Malta), Marsaxklokk (Malta), Kalev Tallin (Estonija), Isloch (Bjelrousija), Tikveš (Sjeverna Makedonija), Caernarforn Town (Vels), Mornar Bar (Crna Gora), (Jezero -Crna Gora, ako osvoje Kup).

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Žrijeb za prvo pretkolo Konferencijske lige na rasporedu je 18. juna, a žrijeb za drugo pretkolo na rasporedu je 19. juna.

Prve utakmice prvog pretkola Konferencijske lige igraju se 11. jula, a revanš dueli 18. jula. Prve utakmice drugog pretkola konfrencijske lige igraju se 25. jula, a revanš dueli 1. augusta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Ko god bude ispast će
0 3
Evander
Vodjenjem debelog influensera svaki tim u Evropi je opasan po Sarajvo. Ne vidim nikakvog napretka otkako je deb.eli narkoman u klubu. Odlazi ubleho
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi