Ajdin Hasić se oprostio od FK Sarajevo, komentari navijača mu govore kakav trag je ostavio na Koševu

Vraća se u Bešiktaš

Ajdin Hasić se oprostio od FK Sarajevo, komentari navijača mu govore kakav trag je ostavio na Koševu

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Ajdin Hasić prošlog ljeta stigao je u FK Sarajevo na posudbu iz Bešiktaša i pokazao se kao dobro pojačanje, ali se sada ponovo vraća u turski klub.

Hasić je u Bešiktaš stigao još početkom 2020. godine kada je napustio zagrebački Dinamo, ali zbog problema s povredama nije uspio da se nametne u redovima turskog velikana.

Bh. veznjak igrao je na posudbama u Umraniyesporu i Goztepeu, a prošlog ljeta Bešiktaš je odlučio da Hasića ponovo pošalje na posudbu.

Ovaj put Hasić je odlučio da se vrati u Bosnu i Hercegovinu i pojačao je ekipu Sarajeva i iza sebe ima poprilično dobru sezonu.

Hasić je uspio da opravda očekivanja na Koševu jer je na 33 utakmice u svim takmičenjima postigao devet pogodaka i dodao je još šest asistencija.

No, Hasićeva posudba je istekla na kraju sezone i on će se vratiti u Bešiktaš, te se danas oprostio od FK Sarajevo putem Instagrama.

Oglasi

"Hvala FK Sarajevo", napisao je Hasić uz video koji je podijelio na Instagramu.

Sigurno je da je i za ovog 22-godišnjaka posudba u bh. klub bio dobar potez jer je imao priliku i prostora za igru što je znao da iskoristi.

Inače, Hasić s ekipom Bešiktaša ima ugovor do ljeta 2025. godine i sigurno je da će pokušati ovog ljeta ponovo da se izbori za mjesto u prvom timu i nakon dobrih igara u BiH sigurno da ima čemu da se nada.

Navijači Sarajeva na Instagramu su se zahvalili Hasiću na svemu što je pružio u prošloj sezoni i jasno je da su i oni zadovoljni njegovim nastupima.

"Hvala tebi za svaki gol! Da te zdravlje služi i bez povreda. Vrati nam se nekad", "Hvala ti", Kralju ovog sporta, hvala za sve puno sreće i zdravlja u životu tebi i tvojoj porodici", "Hvala tebi doktore", "Molim te nemoj ići", samo su neki od komentara navijača Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, oglasili su se i pojedini navijači Bešiktaša koji se raduju Hasićevom povratku i nadaju se da će bh. veznjak konačno dobiti pravu šansu u ovom turskom velikanu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678285104
Sretno u nastavku karijere majstore,steta sto Sarajevo nije imalo boljeg trenera, mislim da bi jos bolji trag ostavio
2 0
Pajkan
Dobar igrač.....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi