Sarajevo će u nove izazove opet sa dosta promjena u timu

Bordo tim već u pregovorima sa potencijalnim novajlijama

Sarajevo želi defanzivca iz Super lige Srbije?

Mnoge stvari će biti jasnije u FK Sarajevo kada bude imenovan novi šef struke.

Pregovori su u toku sa par imena i očekuje se da novi trener bude predstavljen uskoro.

Do tada na Koševu rade i na jačanju igračkog kadra, a jedno od imena koje bi moglo stići, bar prema nezvaničnim informacijama, na Koševo je stoper Radnika iz Surdulice Filip Jović (24).

Jović se i nešto ranije povezivao sa bordo klubom, no imao je važeći ugovor. Sada ima slobodne papire, odnosno neće saradnju produžiti na još godinu dana, kako je postojala mogućnost u ugovoru.

Radnik je od naredne sezone u nižem rangu, te Jović želi u nove izazove, a za sada je najkonkretnije Sarajevo.

Na Koševo žele što prije završiti posao jer im slijedi pripreme za evropske izazove, a klub će gotovo sigurno napustiti iskusni defanzivac Marin Aničić, ali i lijevi bek Slaviša Radović.

Besim Šerbečić se neće vratiti jer važeću posudbu ima do 31.12. ove godine i popularni Šerba sigurno ostaje u Radničkom iz Kragujevca gdje će također igrati u Evropi.

Jović je nogometaš kojeg krasi dobra igra lijevom nogom, a nastupao je i za Novi Pazar, te Železničar Pančevo, Smederevo, Bačku...

Protekle sezone Jović je upisao 25 nastupa u Super ligi Srbije, u regularnom dijelu takmičenja, a zatim u završnom još šest nastupa.

Podsjetimo, Sarajevo je već napustio Ajdin Hasić koji je bio na posudbi iz Bečiktaša. Od njega se klub oprostio putem zvanične stranice.

"Ajdin Hasić, koji je u FK Sarajevo bio na posudbi prošlu sezonu, vraća se u svoj matični klub Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zahvaljujemo se Ajdin Hasić na njegovoj predanosti, napornom radu i doprinosima koje je dao tokom vremena provedenog s nama. U bordo dresu odigrao je 33 utakmica, upisavši 9 golova i 5 asistencija.

Želimo mu sve najbolje u njegovim budućim nastupima i nastavak uspjeha u karijeri", naveli su iz bordo kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.