Zoran Zeljković kandidat za klupu FK Sarajevo
Zeljković iz vremena dok je sa klupe predvodio Olimpiju

Mirvić i Laterme vode pregovore

Zoran Zeljković kandidat za klupu FK Sarajevo · Saznajemo

Ljetna pauza je počela, a u FK Sarajevo vrijedno rade.

Naime, bordo tim je izborio plasman u Evropu, ali ponovo će biti promjena u strukturama kluba.

Simon Rožman gotovo sigurno neće ostati na mjestu šefa stručnog štaba, kao ni sportski direktor Senijad Ibričić. Već odavno odnosno Rožman i Ibričića sa Mirvićem su 'zahladili' i jasno je da ova dvojac samo čeka poziv prvog čovjeka kluba o raskidu saradnje.

Sa Rožmanom idu i njegovi pomoćnici, a problem predstavlja to što svi imaju važeći ugovor.

Ibričić je bio i suspendovan od strane kluba, nakon što ga je prethodno suspendovao NS BiH zbog incidenata u duelu Kupa sa FK Borac. U međuvremenu, Savez je ukinuo suspenziju Ibričiću, ali na Koševu nisu.

Pitali smo u FK Sarajevo na komentar ove situacije, tačnije da li će Ibričiću biti automatski ukinuta suspenzija u klubu, no nismo dobili odgovor.

Oglasi

Kazali su nam ljubazno da su sada svi u klubu na odmoru, ali da će se svakako potruditi da nam izađu u susret sa ovim bitnim informacijama.

Nisu, ali to više i nije bitno. Rožman i Ibričić su sigurno bivši, jedino se treba desiti novo svjetsko čudo da se situacija promijeni.

Do tada u FK Sarajevo tragaju za nasljednikom Simona Rožmana. Vode se intenzivni razgovor, a SportSport saznaje da je između ostalih kontaktiran Zoran Zeljković.

Zeljković je posljednji angažman imao u Olimpiji iz Ljubljane, a radio je i u FC Koper, te NK Krka.

Ovaj 44-godišnjak je trenutno bez kluba i jedan je od kandidata za klupu bordo tima. Sve će uskoro biti jasnije, a kada Mirvić i njegov tim postignu dogovor, tada će Rožman i Ibričić postati bivši.

To će se desiti možda već do kraja ove sedmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Koševu tragaju i za pojačanjima, spominju su većinom igrači iz Super lige Srbije, no mnogo je upitnika.

Evropa je vrlo blizu, pa Mirvić i direktor Matthias Leterme vrijedno rade. Odluku će donijeti uskoro.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Cuj vi saznajete hahahaah
3 2
Hanibal
Dosta je ovih trenera is Slovenije, svi ovi u BiH su bolji od njih. Cim u Sloveniji nejma posla znaci da i nisu bogzna nesto vrijedni.Imamo Mirzu Varesanovic a samo ako on ne zeli razgovarati sa onim iz Posusja i Jagodicem iz Sloge.Jedino je od ovih iz Slovenije Edin Juraldzija odigrao dobro.i treba ga ostaviti.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi