Sa Koševa je stigao u Mostar

Stigao je iz FK Sarajevo

Ramiću novi ugovor sa Zrinjskim

Mladi Tarik Ramić potpisao je novi ugovor sa HŠK Zrinjski.

Ramić je u Mostar stigao iz FK Sarajevo, te se pokazao u veoma dobrom izdanju.

Dovoljna je bila protekla godina da osvoji simpatije navijača i čelnika kluba, a sada je dobio novi ugovor d0 2026. godine.

"HŠK Zrinjski Mostar i Tarik Ramić danas su potpisali produženje suradnje do 2026. godine.

Dvadesetjednogodišnji vezni igrač u redove Plemića je stigao prije godinu dana, a u svojoj prvoj sezoni upisao je 36 nastupa uz tri postignuta pogotka.

Službeni debi upisao je 20. kolovoza 2003. u domaćem trijumfu protiv GOŠK-a (3:1), dok je četiri dana kasnije prvi put je bio starter na gostovanju kod austrijskog LASK-a (1:2).

Tarik je rođen 7. travnja 2003. godine u Sanskom Mostu, nogomet je počeo igrati u NK Podgrmeč, a kao talentirani 16-godišnjak prešao je u Školu nogometa FK Sarajevo.

Debi za prvu momčad Sarajeva upisao je 2020. godine u Kup utakmici protiv Radničkog, a u Zrinjski je stigao s 35 službenih nastupa u seniorskom nogometu.

Tariku čestitamo na potpisu novog ugovora uz želju za još puno dobrih nastupa u dresu s lentom", naveli su iz HŠK Zrinjski.

"Zahvaljujem se klubu na povjerenju, drago mi je što ostajem ovdje minimalno dvije godine. Uživao sam u prošloj sezoni, idemo dalje u nove pobjede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nadam se da će se opet pričati o Zrinjskom, još više, te da ćemo napasti duplu krunu", rekao je Ramić.

Podsjetimo, Zrinjski je ove sezone osvojio Kup naše zemlje, dok je prvak FK Borac iz Banja Luke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.