Zrinjski odredio termin početka priprema

Nadaju se novim uspjesima u Evropi

Zrinjski odredio termin početka priprema

Premijerligaši nemaju puno vremena za odmor.

Naime, evropske obaveze će vrlo brzo, ali i nova sezona u Wwin ligi.

Nakon 55 utakmica nogometaši Zrinjskog su na zasluženom odmoru. Slavili su u posljednjem kolu prvenstva protiv Igmana, no do titule nisu mogli.

Titula prvaka je otišla u ruke nogometaša Borca, dok su Plemići osvojili Kup naše zemlje.

Sa pripremama će početi 19. juna, a glavni dio priprema odraditi na Muri.

"Sezona u kojoj su odigrali rekordnih 55 utakmica za nogometaše Zrinjskog zaključena je u nedjelju trijumfom protiv Igmana (4:1) u Konjicu, a na više nego zasluženom odmoru Plemići će biti do 19. lipnja kada će krenuti u pripreme za novu sezonu.

Oglasi

Uvodni dio priprema osmerostruki prvak odradit će u Mostaru, dok će treću godinu u nizu baza Zrinjskog u središnjem dijelu priprema biti Sveti Martin na Muri, gdje će se Željko Petrović s igračima zadržati od 30. lipnja do 12. srpnja.

Podsjetimo, nova sezona za naš klub kreće 25. srpnja prvom utakmicom drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu", naveli su iz Zrinjskog.

Plemići nosioci u Evropi

Zrinjski po lijepom pamti prošlu sezonu. Po prvi put u historiji izborili su grupnu fazu evropskog takmičenja, a i sada žele napraviti kvalitetan uspjeh.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su bh. klubovi u pitanju, FK Borac (5.500) neće biti nositelj u prvom pretkolu Lige prvaka, FK Sarajevo (6.500) će imati status nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige, a Zrinjski (9.500) kreće od drugog pretkola Konferencijske lige gdje će imati status nositelja.

U ulozi nositelja neće biti FK Velež, što su Rođeni saznali sinoć.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi