Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pregovaraju sa švedskim Djurgadenom

Dinamo dovodi velikog talenta, a Jakirović zadovoljno trlja ruke: Modri su već poslali ponudu!

Endin Čaušević

Dinamo je uspio ove sezone da osvoji dvostruku krunu, ali u Zagrebu nema vremena za odmor jer se već sprema igrački kadar za novu sezonu. Na meti Modrih je nekoliko fudbalera, a na Maksimir bi moglo stići i pojačanje iz Švedske.

Sergej Jakirović je i pored nešto lošije sezone kada su igra u pitanju uspio na kraju da donese Dinamu dvostruku krunu jer je zagrebački klub u finišu sezone kada je bilo najbitnije bio na potrebnom nivou.

Iako je sezona tek završena u Zagrebu nema mnogo vremena za odmor jer se već sada punom parom spremaju za novu sezonu.

Jasno je da će u igračkom kadru Dinama biti određenih promjena ovog ljeta, te se mnogi pitaju ko će pojačati prvaka Hrvatske u prelaznom roku koji je pred nama.

S Dinamom se već povezuje nekoliko zanimljivih imena, a sada se na listi našlo još jedno. U pitanju je švedski fudbaler Samuel Dahl koji igra u dresu Djurgadena i čini se da bi na ljeto mogao stići na Maksimir.

Mediji u Hrvatskoj i Švedskoj pišu da je Dinamo kontaktirao čelnike Djurgadena i da je pokazao interes da angažuje Dahla koji važi za jednog od talenata i velikih nada tamošnjeg fudbala.

Riječ je o 21-godišnjaku koji igra na poziciji lijevog beka, a po potrebi može igrati na lijevom krilu i čak na poziciji defanzivnog veznog što je sigurno veliki plus za Dinamo.

Dahl s Djurgadenom ima ugovor do ljeta 2027. godine i u ovaj klub stigao je prije tek godinu dana iz Orebra, a očekuje se da bi Dinamo za dolazak ovog 21-godišnjaka mogao da izdvoji oko dva miliona eura.

Također, Dahl je početkom godine debitovao i za reprezentaciju Švedske, te se od njega mnogo očekuje u budućnosti.

Dinamo je poznat po dovođenju mladih i talentovanih igrača iz cijelog svijeta, a mediji u Švedskoj pišu da je zagrebački klub već poslao ponudu za Dahla.

Potražite više informacija na temu HNL:

Pored Dinama interes za ovog lijevog beka Djurgadena pokazao je i francuski Rennes, ali konkretne ponude iz ovog kluba još uvijek nije bilo.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.