Hrvati najavljuju veliki prijelazni rok Jakirovića - Stiže šest pojačanja, dva su 'spektakularna'
FOTO: Matija Habljak/Pixsell

Dinamo želi da bude dosta jači

Hrvati najavljuju veliki prijelazni rok Jakirovića - Stiže šest pojačanja, dva su 'spektakularna'

Esmer Oštraković

Nakon što su osvojili duplu krunu u Hrvatskoj sada svi u Dinamu čekaju subotu i navijaju za Luku Modrića i Real Madrid u finalu Lige prvaka.

Naravno imaju i ogroman razlog za to jer im takav scenarij u finalu Lige prvaka donosi oko 15 miliona eura, te start sezone u Evropi tek od play-offa Lige prvaka.

Nevezano za to da li će igrati Ligu prvaka ili Evropsku ligu Sergej Jakirović i Dinamo žele da budu dosta jači u narednoj sezoni i navodno je već naravljen plan za pojačanja.

Tako bi u Dinamo ovog ljeta trebalo stići šest novih igrača i u ovom klubu bi trebalo biti velikih promjena u prijelaznom roku koji je pred nama.

Zvanično naravno novosti oko transfera još uvijek nema, ali kako stvari stoje Dinamo će dovesti šest novih igrača, a dva transfera će biti 'spektakularna'.

Oglasi

Navodno su svi u Dinamu, od trenera Jakirovića, pa do čelnih ljudi ovog kluba za dolazak Marka Pjace ovog ljeta na Maksimir.

Odlučili su navodno iz Dinama otkupiti i mladog golmana Lokmotive Čavlinu koji će za 750 hiljada eura otići iz ovog kluba, ali će samo biti proslijeđen na posudbu u Osijek.

A u suprotnom pravu bi kako stvari stoje trebao krenuti fenomenalni napadač Ramon Mierez koji je jedna od najvećih želja Sergeja Jakirovića. Argentinac je u zadnjoj godini ugovora, te bi eventualnim transferom sve strane bile zadovoljne.

Naravno transfer je dosta izgledniji ukoliko Petković ode iz Dinama ali ko zna, možda bi i obojica mogla igrati od prve minute u Dinamu Sergeja Jakirovića.

Potražite više informacija na temu HNL:

Zainteresirani su navodno u Dinamu i za Martina Šotičeka, fudbalera Lokomotive, ali bi i on trebao ostati na posudbi u ovom klubu barem narednu polusezonu.

Ostala imena još uvijek nisu poznata, ali kako navode mediji iz Hrvatske veoma zanimljivo ljeto je ispred Dinama i očekuju se brojni odlasci i dolasci.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Ništa tu nije spektakularno, niti će dići kvalitet Dinama. To je samo kako oslabiti protivnike i ništa drugo.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi