O transferu će razmišljati kasnije

Bivšu zvijezdu Dinama žele Barcelona i Bayern, a on poručuje: "Smiren sam i fokusiran na EP"

Endin Čaušević

Ljetni prelazni rok donijet će nam sigurno dosta uzbuđenja, a sve je već počelo jučer objavom da je Kylian Mbappe potpisao za Real Madrid. U centru pažnje ovog ljeta mogao bi biti i Dani Olmo kojeg želi nekoliko evropskih velikana, ali on poručuje da u ovom trenutku ne razmišlja o tome.

Olmo je početkom 2020. godine stigao u Leipzig za 30 miliona eura nakon što je pet godina igrao u dresu zagrebačkog Dinama gdje je bio jedna od glavnih zvijezda ekipe.

U Leipzigu je već duže od četiri godine i ponovo iza sebe ima odličnu sezonu, te je svojim igrama skrenuo pažnju nekoliko evropskih velikana.

U posljednje vrijeme Olmo se najviše povezuje s Barcelonom koja bi ga rado vratila u svoj tim, no interes za španskog reprezentativca pokazao je i minhenski Bayern.

Olmo s Leipzigom ima ugovor do ljeta 2027. godine i trenutno vrijedi oko 50 miliona eura, te će biti teško čelnicima njemalkog kluba da zadrže ovog 26-godišnjaka u svojim redovima za iduću sezonu.

Ovaj 26-godišnjak nalazi se trenutno na pripremama s reprezentacijom Španije pred Evropsko prvenstvo, a jedan od novinara pitao ga je da li razmišlja o odlasku iz Leipziga.

Olmo je poručio da je svjestan da se povezuje s Barcelonom i Bayernim, ali je dodao da je smiren i maksimalno fokusiran samo na Evropsko prvenstvo.

"Smiren sam i fokusiran na ono što dolazi, a to je Evropsko prvenstvo i to takmičenje nije mala stvar. Naravno da je lijepo vidjeti kada se vaše ime povezuje s velikim evropskim klubovima i to me motiviše, ali sada sam fokusiran samo na EP i nadam se da tamo možemo osvojiti trofej. Nakon toga ćemo vidjeti šta će biti", rekao je Olmo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Olmo je protekle sezone imao određenih problema s povredama, te je upisao tek 25 nastupa u svim takmičenjima i dao je osam golova i dodao pet asistencija.

Bio je dio La Masije od 2007. do 2014. godine nakon čega je iznenađujuće otišao u Dinamo, ali ispostavilo se da je napravio pravi potez jer je u zagrebačkom klubu ostavio zaista dubok trag.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.