Dijete Barcelone otišlo za arapskim parama - Sada i tamo ostaje bez ugovora

Tello slobodan igrač

Dijete Barcelone otišlo za arapskim parama - Sada i tamo ostaje bez ugovora

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo otvorio je vrata Saudijske Arabije ne samo najvećim zvijezdama evropskog fudbala, nego i onima nešto manje poznatim koji sada polako ostaju bez ugovora.

Jedan od fudbalera koji je u valu odlaska u Saudijsku Arabiju stigao u pomenutu zemlju je i Christian Tello.

On je stigao kao slobodan igrač iz MLS lige nakon što je napustio LAFC i to još u januaru 2023. godine.

U minuloj sezoni je na 31 nastupu za Al-Fateh postigao 12 golova i podijelio tri asistencije, no došlo je vrijeme za rastanak.

Naime, uprkos solidnom učinku koji je ostvario, ugovor ovom 32-godišnjaku po svemu sudeći neće biti produžen i ostaje da vidimo šta će biti dalje s njegovom karijerom.

Opcija je svakako ostanak u nekom drugom klubu u Saudijskoj Arabiji, no moguć je i povratak u Evropu koju je napustio 2022. godine.

Oglasi

Riječ je o dečku koji je dijete Barcelone i koji je dosta obećavao prije 11-12 godina kada je nosio dres katalonskog velikana.

Igrao je zatim za Porto, Fiorentinu i Real Betis sve do 2022. godine kada je odlučio da ode preko bare, u Sjedinjene Američke Države.

U periodu kada je nosio dres Barcelone upisao je i jedini nastup za A selekciju Španije. Ima i 29 nastupa za mlađe selekcije uz tri postignuta gola.

S Barcelonom je bio i prvak Španije, osvajač Kupa i Superkupa ove zemlje, Kup je osvajao i s Betisom.

U Los Angelesu je bio prvak MLS lige i osvojio je Supporter's Shield, dok je 2013. godine s mladom reprezentacijom Španije bio prvak Evrope.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi