Priprema se veliki posao, glavna zvijezda posla je Bruno Fernandes
Portugalac bi mogao otići s Old Trafforda (Foto: EPA)

Veliki transfer na pomolu

Priprema se veliki posao, glavna zvijezda posla je Bruno Fernandes

Midhat Šljivak

Bruno Fernandes bi nakon četiri i po godine mogao napustiti Manchester United. Engleski mediji tvrde da za Portugalca ogroman interes pokazuje minhenski Bayern.

Portugalac Bruno Fernandes godinama unazad je vođa ekipe Manchester Uniteda. Iako klubu nije išlo kako treba, 29-godišnji ofanzivni veznjak je uvijek bio ispred ostalih igrača, te je pružao jako dobre partije.

Ipak, čini se kako bi Bruno nakon četiri i po godine mogao napustiti Manchester. Novinar BBC-a zadužen za praćenje Manchester Uniteda Dale O'Donnell navodi kako Bayern iz Minhena pokazuje ogroman interes za Fernandesa.

"Njemački velikan Bayern iz Minhena pokazuje ogroman interes za Fernandesa. Bayern pravi planove za ljeto, a veznjak Uniteda je među igračima koji su na radaru novog trenera Vincenta Kompanyja", navodi O'Donnell.

Portugalac je ugovorom s Unitedom vezan do ljeta 2026. godine. Ipak, u slučaju dobre ponude rukovodstvo Crvenih đavola je spremno za pregovore o transferu.

Bruno je i u sezoni koja je iza nas igrao jako dobro. U 48 odigranih utakmica ostvario je učinak od 15 golova i 13 asistencija.

Oglasi

Tokom četiri i po godine na Old Traffordu 29-godišnjak je nastupio u 233 utakmice i ima učinak od 79 pogodaka, te 66 asistencija.

Na Teatar snova je stigao iz lisabonskog Sportinga za 65 miliona eura, a u karijeri je još nastupao za Udinese, Sampdoriju i Novaru.

Nije Bruno jedino veliko ime koje se povezuje s Bayernom. Najveći njemački klub navodno je spreman izdvojiti i 80 miliona eura za lijevog beka Milana Thea Hernandeza.

Bayern iza sebe ima zaista lošu sezonu. Ostali su bez trofeja, smijenili su Thomasa Tuchela s mjesta trenera, a u klub je stigao Belgijanac Vincent Kompany.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarci će sigurno biti aktivni na transfer tržištu. Najavljena su i određeni odlasci i vidjet ćemo kako će to legendarni Belgijanac sve sklopiti za narednu sezonu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi