FOTO: HŠK Zrinjski

Klub potvrdio

Potvrđeni odlasci iz Mostara - Dva iskusna igrača nisu produžila ugovor sa Zrinjskim

Esmer Oštraković

Iz Zrinjskog su danas potvrdili da Antonio Soldo i Damir Zlomislić više nisu igrači ovog tima.

Obojici igrača istekao je ugovor, te su postali slobodni igrači, a iz Zrinjskog su se zahvalili svojim sada već bivšim igračima.

"Pred dvojicom igrača koji su ostavili dubok trag u našem Klubu sada su nova poglavlja u njihovim nogometnim karijerama i životima, a mi im od srca želimo puno uspjeha u budućnosti.

Vrata Kluba će im uvijek biti otvorena, a Stadion HŠK Zrinjski će uvijek biti njihov dom", stoji u objavi Zrinjskog.

U redove Zrinjskog Soldo je stigao u zimskom prijelaznom roku 2018. godine, te je u pretkohdnih sedam sezona bio član ovog tima.

Zvanični debi upisao je 2018. godine protiv Krupe, a Zrinjski napušta sa 39 zvaničnih nastupa i pet osvojenih trofeja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane Zlomislić je u Mostar stigao prije pet godina, a za Zrinjski je debitovao 2019. godine protiv Veleža.

U Zrinjskom je odigrao 138 zvaničnih utakmica, te je postigao pet golova i osvojio dvije titule prvaka, te dva Kupa BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.