Williams odlazi

Manchester United odbacuje nepotrebne - Još jedan igrač napušta Old Trafford

Eldar Ganibegović

Ovog ljeta će biti dosta odlazaka iz Manchester Uniteda. Neki igrači su već otišli, a danas je potvrđeno da još jedan igrač može da pakuje kofere.

Manchester United je osvojio FA Cup, ali se time ne može zadovoljiti previše, jer je minule sezone završio osmi u Premier ligi i kao 4. u grupi ispao iz Lige prvaka, te nije prezimio u Evropi. 

Još sredinom sezone najavljeno je da će biti dosta odlazaka ovoga ljeta što se sada i potvrđuje. Brandon Williams je naredni koji može da počne tražiti novi klub.

Radi se o dečku koji je dijete Manchester Uniteda. Igrao je na posudbama u Norwichu i Ipswichu.

Može pokriti obje bekovske pozicije, a dodajmo i to da je minule sezone upisao 17 nastupa za Ipswich uz dva postignuta gola.

Ovaj tim ga nije otkupio, a kako mu ističe ugovor s Manchester Unitedom automatski postaje slobodan igrač.

Podsjetimo, kao slobodni igrači Manchester United ovog ljete napuštaju i defanzivac Raphael Varane, te ofanzivac Anthony Martial.

Sofyan Amrabat, reprezentativac Maroka, vraća se nakon posudbe u Fiorentinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novi većinski vlasnik kluba, Sir Jim Ratcliffe, je i veliki navijač Manchester Uniteda i sigurno ga ovakvo stanje mnogo pogađa i želi da promijeni situaciju na bolje.

Ostaje da vidimo da li će u tome i uspjeti, te kako će Manchester United izgledati sljedeće sezone. Jedno je sigurno - nakon odlaska Sir Alex Fergusona, to nije isti klub. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.