Defanzivna zvijer za koju se otimaju velikani: Perez ne da više od 30 miliona, United ponudio 60
Mladi francuski defanzivac pred velikim transferom (AP Photo/Michel Spingler)

Leny Yoro ima ponudu Manchester Uniteda

Defanzivna zvijer za koju se otimaju velikani: Perez ne da više od 30 miliona, United ponudio 60

Midhat Šljivak

Manchester United ponudio je francuskom Lilleu 60 miliona eura za usluge 18-godišnjeg defanzivca Lenyja Yora.

Leny Yoro oduševio je fudbalsku javnost u protekloj sezoni. Iako ima samo 18 godina Yoro je odigrao vrhunski u dresu Lillea i njegove partije nisu prošle neopaženo kod najvećih i najbogatijih klubova svijeta.

Real Madrid se prvi javio Lilleu. Međutim, predsjednik Kraljeva Florentino Perez ponudio je samo 30 miliona eura za talentovanog klinca, pa je Real dobio laganu odbijenicu.

Francuski tim želi više novca. PSG im je ponudio 50 miliona eura i o transferu u tim iz Pariza su već počeli pregovori.

Međutim, danas se još jedan velikan uključio u igru za dovođenje talentovanog štopera. To je Manchester United.

Prema informacijama španskih medija, Crvenih đavoli s Old Trafforda su ponudili čak 60 miliona eura za tinejdžersku senzaciju i nadaju se kako bi mogli završiti posao s Lilleom.

Oglasi

Oko Yora vlada zaista veliki hype. Ovaj dječak zaista je talentovan, nevjerovatno je kako dominira sa samo 18 godina i nije nikakvo čudo što se velikani otimaju za njega.

Tim s Teatra snova pokušava izgraditi novi tim koji će zaigrati bitniju ulogu u Premier ligi. Yora vide kao pravo rješenje za katastrofalnu odbranu i vidjet ćemo šta će ovaj mladi momak odlučiti.

Treba svakako istaći da je Leny Yoro nedavno boravio na finalu Lige prvaka između Real Madrida i Borussije iz Dortmunda i mnogi su ovo protumačili kako je već napravio odabir.

Ipak, Kraljevi trenutno nude premalo novca. Neće sigurno Lille pristati na samo 30 miliona eura, posebno kada United nudi duplo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leny Yoro je protekle sezone nastupio u 44 utakmice za Lille i postigao je tri pogotka. Član je omladinskih selekcija Francuske i uskoro vjerovatno treba očekivati njegov debi u A timu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi