Rozić bi mogao potpisati za Zrinjski

Mladi reprezentativac iz Posušja na listi želja Zrinjskog · Saznajemo

Adnan Beganović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Posušja, Vinko Rozić, mogao bi u ovom prelaznom roku pojačati redove Zrinjskog.

I dok se fudbaleri bosanskohercegovačkih klubova nalaze na zasluženom odmoru, ljudi zaduženi za igrački kadar polako slažu igračku križaljku.

Period odmora je zanimljiv upravo radi promjena u kadru, a kao i svako ljeto, u bh. klubovima će ih biti mnogo.

Tako će i aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, sasvim sigurno pojačati igrački kadar, a u planu je da do početka priprema sve bude manje-više poznato po tom pitanju.

Vinko Rozić se prema neslužbenim informacijama do kojih je došao SportSport.ba nalazi na listi želja aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

Mladi fudbaler je ugovorom vezan za Posušje, no navodno su iz redova mostarskog kluba spremni platiti obeštećenje kako bi ga doveli u svoje redove.

Rozić je i u idućoj sezoni igrač "zaštićenog godišta" i sasvim sigurno je pored kvalitete koju posjeduje i to jedan od razloga zbog kojeg bi ga mnogi klubovi iz vrha bh. fudbala rado vidjeli u svojim redovima.

Informacije su još uvijek neslužbene, no od ranije se po mostarskim kuloarima šapuće da će upravo Rozić biti jedno od pojačanja Zrinjskog, a u narednim danima bi po ovom pitanju sve trebalo biti mnogo jasnije.

Iza Rozića je veoma dobra sezona. U elitnom rangu bh. fudbala je odigrao 25 mečeva i pritom je postigao dva pogotka, a dobrim igrama je zaslužio i povjerenje selektora mlade reprezentacije naše zemlje Igora Jankovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rozić i Šukilović u skoku na meču Tuzla City - Posušje

Osim za Posušje Rozić je u dosadašnjoj seniroskoj karijeri nastupao za Široki Brijeg i drugi tim Dinama iz Zagreba. Za Širokobriježane je odigrao 20 utakmica uz učinak od jednog pogotka i tri asistencije, dok je za drugi tim Dinama upisao 11 nastupa na kojima je upisao dvije asistencije.

Dodajmo i da se Zrinjski prije par dana i službeno rastao sa Damirom Zlomislićem i Antoniom Soldom, a sasvim sigurno će biti još odlazaka i dolazaka u redove aktuelnog osvajača Kupa naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.